Powered By BloggerTips.gr

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Καλή Χρονιά Ευτυχισμένο το 2017 ! Happy New Year 2017 !


HAPPY NEW YEAR

Μια μέρα έμεινε για να τελειώσει και το 2016. Ας δούμε πρώτα τις τελευταίες εξορμήσεις μας πριν περάσουμε στις καθιερωμένες ευχές για την έλευση του νέου χρόνου. Το μήνα Νοέμβριο εξορμήσαμε στην Μεγάλη Ζήρεια 2375m. πριν πέσουν τα πολλά χιόνια και για τον μήνα Δεκέμβριο μια έξοδο εδώ κοντά στην Τρίπολη στο φανταστικό τείχος, στο Κτενιά 1635m.
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ GPS
Η Μεγάλη Ζήρεια SV/PL-005 είναι το δεύτερο ψηλό βουνό της Πελοποννήσου με υψόμετρο 2375 μέτρα. Η ανάβαση ξεκίνησε από το οροπέδιο ακολουθώντας την κλασική διαδρομή που περνά από το καταφύγιο του ΕΟΣ Κορίνθου και συνεχίζει μέσα στο λούκι ως το πρώτο διάσελο. Λίγο πιο πάνω συναντάς το χωματόδρομο που οδηγεί στη στάνη. Αφήσαμε τον χωματόδρομο και πλέον ακολουθούμε την ράχη ως την κορυφή. Η διαδρομή είναι εύκολη χωρίς δυσκολίες. Ως συνήθως στην Μεγάλη Ζήρεια πάντα ο άνεμος είναι ενισχυμένος και αυτός ήταν ο λόγος που για το Πρόγραμμα SOTA έγιναν επαφές μόνο στα VHF.
SV3GLI/P ON SV/PL-005 ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΡΕΙΑ 2375m. ΣΗΜΕΙΟ.
Πρώτος που ακούστηκε ήταν ο Γρήγορης από την Κρήτη SV9/SV2BFJ αμέσως μετά ο Νίκος SV1LKE από την Αθήνα, ακολούθησε επαφή S2S ( SUMMIT TO SUMMIT) με τον Σταύρο SY2BIK/P από την SV/TL-067. Στην συνέχεια έγινε επαφή με τον Βασίλη SV3IRK από το Άργος τον Γιάννη SV1ELN από Αθήνα και τέλος με τον Βασίλη SV1QY από Αθήνα.
 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΖΗΡΕΙΑΣ
Ο άνεμος δεν έλεγε να κοπάσει, αυτό μας ανάγκασε να βγάλουμε φωτογραφίες και να αποχωρήσουμε από την Κορυφή. Κολατσιό κάναμε πιο κάτω σε ένα απάνεμο σημείο της πλαγιάς. Η κατάβαση έγινε από την ίδια διαδρομή, επιστρέψαμε στην Τρίπολη αργά το βράδυ.

SELFIE SV3GLI/P ON SV/PL-097 ΚΤΕΝΙΑΣ 1635m.
Η τελευταία εξόρμηση έγινε στον Κτενιά 1635m. SV/PL-097 στις 10 Δεκεμβρίου. Ο πάγος ήταν έντονος σε μια ηλιόλουστη μέρα. Όπου φυσούσε ένιωθες έντονα το κρύο. Η πορεία δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο, μόνο ένα κοπάδι από αγελάδες έσπασε την μονοτονία. 

Η ανάβαση διήρκεσε 2:30 ώρες. Έστησα την Κεραία για τα βραχέα για το Πρόγραμμα SOTA, στα VHF δεν υπήρχε κίνηση. Στα βραχέα η ανταπόκριση των συναδέλφων ήταν ικανοποιητική 28 επαφές  στους 14 MHz. Η κατάβαση έγινε αργά το απόγευμα λίγο πριν το νύχτωμα. 
SOTA RIG
Μέσα στο 2016 έγιναν 38 εξορμήσεις για SOTA συγκεντρώνοντας 232 βαθμούς και βρέθηκα στην 5η Θέση για το 2016. Για μένα το σημαντικό ήταν η απόκτηση ενός Ελληνικού βραβείου SOTA. 

Work All Greece Award
Work All Greece Award
Ήταν αυτό της επαφής με τις 10 περιοχές της Ελλάδας. Μου πήρε αρκετά χρόνια διότι έπρεπε κάποιος να ενεργοποιήσει μια περιοχή της Ελλάδος στο πρόγραμμα SOTA που δεν είχα, την Θράκη ή την Κρήτη.Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε ενδιαφέρον από συναδέλφους να ενεργοποίησουν κορυφές στις περιοχές αυτές.  Ο Συνάδελφος και φίλος από την Κατερίνη ο Γιώργος SV2CNE πήγε στην Θράκη και ενεργοποίησε την Περιοχή βγαίνοντας και στους 7 μεγακύκλους για τον ελλαδικό χώρο. Θέλω να τον ευχαριστήσω και δημόσια για το QSO αυτό.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που επικοινωνήσατε μαζί μου στις εξορμήσεις μου για SOTA, αλλά και όλους εσάς που προσπαθήσατε να επικοινωνήσετε χωρίς να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα λόγω διάδοσης. 
 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το Alpineclubtripolis και εγώ προσωπικά σας ευχόμαστε, 



Καλή Χρονιά Ευτυχισμένο το 2017 ! 

Ότι επιθυμεί ο καθένας από εσάς να πραγματοποιηθεί! 

Υγεία & Ευτυχία σε όλο τον κόσμο ! 

Καλές Ορειβατικές και Σοταδικες Εξορμήσεις !!!!

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Εξορμήσεις Οκτωβρίου SV3GLI/P SOTA GREECE - SV/PL-169 ΧΕΛΜΟΣ 2355m.- SV/PL-047 ΚΛΩΚΟΣ 1778m. – SV/PL- 159 ΨΗΛΟ ΒΟΥΝΟ 1503 m. – SV/PL-116 ΣΑΪΤΑΣ 1812m.

SV3GLI/P ON SV/PL-169 ΨΗΛΗ ΚΟΡΥΦΗ ΧΕΛΜΟΣ
Ο ιδανικός καιρός για μια επιτυχημένη πεζοπορία και SOTA είναι η ηλιοφάνεια χωρίς άνεμο. Εάν αυτό πέφτει και Κυριακή τότε όλα είναι τέλεια. Το μήνα Οκτώβριο ξεκινήσαμε με μια διπλή εξόρμηση στο Χελμό και στον Κλωκό.
ΧΕΛΜΟΣ 
Στο Χελμό έχουμε πάει αρκετές φορές κατά την ενασχόληση μας με την ορειβασία. Έχουμε ανέβει με τον Γιάννη απ’ όλες τις διαδρομές που μπορούν να σε οδηγήσουν στην Ψηλή Κορυφή. Η φετινή ήταν προγραμματισμένη να γίνει από τον δρόμο που περνά από του πουλιού τη βρύση και βγαίνει στην στρούγκα και ύστερα στο τηλεσκόπιο Αρίσταρχος. 

ΠΟΥΛΙΟΥ ΒΡΥΣΗ ΥΨ. 2100m.

ΓΙΑΝΝΗΣ - ΚΩΣΤΑΣ 
Ο χωματόδρομος ξεκινά λίγο πριν το σαλέ του χιονοδρομικού και μας οδηγεί μέσα στο δάσος από την πίσω πλευρά του Αυγού. 
Στο διάσελο αφήσαμε το αμάξι και σε 15 λεπτά χαλαρού περπατήματος φτάσαμε στην κορυφή. Είχε αραιή νέφωση και αεράκι να σε δροσίζει. 
ΓΙΑΝΝΗΣ
Συναρμολόγησα την κατευθυνόμενη κεραία 3 στοιχείων και άρχισα τις επαφές. Πρώτος απάντησε ο SY9BDJ ο Χρήστος από την Κρήτη. Στην συνέχεια άλλαξα συχνότητα και άκουσα γνωστές φωνές συναδέλφων. Έκανα διακοπή, αμέσως δέχτηκαν να μου απαντήσουν στις κλήσεις μου. Ακούστηκαν όλοι , ο Μηνάς SV1ELI, ο Νίκος SV1EIG, ο Μιχάλης SV1ONV, ο Γιώργος SY1DWR και ο SV1EIW όλοι τους από την περιοχή της Αττικής. 
SV3GLI/P
Έν τω μεταξύ εντόπισαν και κάποιες μικρές διακοπές στην ομιλία που οφειλόταν στον κονέκτορα του καλωδίου της κατευθυνόμενης κεραίας. Άλλαξα κεραία βάζοντας την Diamond RH770 τα σήματα ήταν χαμηλότερα από πριν, αλλά χωρίς διακοπές. Μετά από ένα διάλειμμα μαζέψαμε τα πράγματα μας και επιστρέψαμε στο αμάξι. Επόμενο βουνό ο Κλωκός πάνω από το χωριό φτέρη. Μετά από οδήγηση σε στενό και με πολλές στροφές αποφεύγοντας τις πολλές λακκούβες φτάσαμε στην βάση του Κλωκού στο Αχαϊκό χωριό. 

SV3GLI/P ON SV/PL-047 ΚΛΩΚΟΣ 1778m.
Εκεί αφήσαμε το αμάξι, πεζοπορήσαμε ως τη κορυφή που βρίσκεται το εκκλησάκι.
Δίχως καθυστερήσεις στήσαμε με τον Γιάννη την κεραία και κατευθείαν έγιναν επαφές στα βραχέα κύματα. Έπρεπε να συντομεύω στις επαφές ώστε να προλάβουμε να κατεβούμε πριν δύσει ο Ήλιος.
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΩΚΟ
Επιστρέψαμε στην Τρίπολη το βράδυ κουρασμένοι και συνάμα γεμάτοι ενέργεια και απίθανες εικόνες από τα βουνά.
ΨΗΛΟ ΒΟΥΝΟ 1503m. SOTA SV/PL-159
 Η επόμενη εξόρμηση στο Ψηλό βουνό 1503m. στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας. Η διαδρομή απίθανη μέσα στο ατελείωτο ελατοδάσος. Το ψηλό βουνό όσο εύκολο φαίνεται τόσο σε μπερδεύει. Η χρήση GPS κρίνεται απαραίτητη. Η απόλυτη ησυχία, μόνο που και που τα γαβγίσματα των τσοπανόσκυλων που φυλούσαν τα κοπάδια στα χαμηλά έσπαζαν την μονοτονία. Έστησα την κεραία στην κορυφή μια Inverted V έγιναν 17 επαφές με συναδέλφους από την Ευρώπη. Στα VHF δεν έγινε κάποια επαφή λόγω των ανάγλυφων των μεγάλων βουνών. Η επιστροφή έγινε από το ίδιο μονοπάτι.
SV3GLI/P ON SV/PL-159 ΨΗΛΟ ΒΟΥΝΟ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Τελευταία εξόρμηση για τον μήνα Οκτώβριο ήταν στο βουνό Σαϊτάς. Ο καιρός ήταν βροχερός. Προσεγγίσαμε το χωριό Λυκούρια και στο διάσελο δίπλα στην εκκλησία αφήσαμε το αυτοκίνητο και ξεκινήσαμε την πεζοπορία. Η ανάβαση στο μεγαλύτερο της μέρος έγινε από το δρόμο που οδηγεί στους παλιούς αναμεταδότες της ΕΡΤ. Όπου ήταν εφικτό κόβαμε δρόμο για να συντομεύουμε την διαδρομή. Στα μισά της διαδρομής ενώ κινούμασταν μέσα στο σύννεφο μας έπιασε βροχή. Επιλέξαμε να συνεχίσουμε, απέχαμε μόνο 10 λεπτά από την κορυφή. Η βροχή σταμάτησε φτάνοντας στην κορυφή.
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ... ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΟΥ !!!
Με τον φορητό πομποδέκτη ξεκίνησα τις κλήσεις στα VHF ευτυχώς αμέσως ανταποκρίθηκαν πολλοί συνάδελφοι.  Όλοι ήθελαν να μάθουν πως ακούγονται και ήταν σύντομοι δίχως φλυαρίες.
SV3GLI/P ONSV/PL-116 ΣΑΪΤΑΣ 1812m.
Ο Βασίλης SY1AYT/M και ο Alby SV1HX από Αθήνα, ο Βασίλης SV3ISZ από Τολό, ο Βασίλης SV1CNS, ο Κώστας SV1DEK, ο Γιάννης SV1EMY/M, και η Γεωργία SV1QXU από την περιοχή της Αθήνας. Στα βραχέα δεν δοκίμασα ο καιρός δεν ήταν καλός. Τα μαζέψαμε και φύγαμε λίγο πιο κάτω μας έπιασε πάλι η βροχή. 
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΣΑΪΤΑΣ 1812m.
Οι εικόνες μοναδικές, υπέροχες, τα αρώματα του δάσους έντονα και το φρέσκο οξυγόνο σε κάνει να θέλεις να πας πάλι σε νέες διαδρομές.