Powered By BloggerTips.gr

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ SOTA GREECE SV3GLI SV/PL-136 ΤΟΥΡΛΑ 1492m – SV/PL-098 ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ 1772m – SV/PL-134 ΤΣΟΥΓΚΑ 1371m – SV/PL-126 ΑΪΝΤΙΝΗΣ 1849m.SV3GLI/P ON SV/PL-136 ΤΟΥΡΛΑ 1492m.
Τον  Απρίλιο ξεκινήσαμε δυνατά τις εξορμήσεις στο Αρτεμίσιο. Πρώτα με την Τούρλα  που είναι τα φυσικά σύνορα μεταξύ Αρκαδίας  και  Αργολίδας.  Η ανάβαση γνωστή  από προηγούμενες  αναβάσεις. Οι καιρικές συνθήκες κατάλληλες για ορειβασία και SOTA. Πλήθος ραδιοερασιτεχνών συνομίλησε μαζί μου στα βραχέα κύματα, ενώ στα VHF επιτευχθεί συνομιλία με τον Αργύρη SV1FZS/SV3 από την Σπάρτη. Μαζέψαμε τον εξοπλισμό με τον Γιάννη και επιστρέψαμε από το ίδιο μονοπάτι  με ένα δυνατό αεράκι να μας δροσίζει συνάμα.   
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ 1772m.
Σε μια εβδομάδα επιστρέψαμε για τον Κουτρουλό 1772  μέτρα στο Αρτεμίσιο κάνοντας την παλιά διαδρομή από τη βρύση του Μπρακατσάκι  ακολουθώντας  την πρώτη σηματοδότηση και όχι  την νέα που κυκλώνει το βουνό.  
ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ 1772m.
Φτάσαμε στην κορυφή στήσαμε τις κεραίες  με τον Γιάννη και ξεκίνησα το SOTA.  Έγιναν  QSO με τον Σταύρο SV3CIX  από το Τολό,  με τον Λύσανδρο SV3GL J  και τον Δημήτρη SV1GCB/SV3  από την Σπάρτη.
SV3GLI/P ON SV/PL-098 ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ 1772m.
Λίγο πριν αναχωρήσουμε από την κορυφή  συναντήσαμε τον Φυσιολατρικό Όμιλο ΡΟΜΠΑ . Χαιρετηθήκαμε και συνεχίσαμε την κατάβαση μας. Σκοπός μας ήταν να πάμε και στην κορυφή Τσούγκα. Φτάνοντας στη βρύση του μπρακατσάκι κάναμε διάλειμμα εφοδιαστήκαμε με νερό και τα απαραίτητα πήραμε το αμάξι και φτάσαμε έως την στρούγκα του Μαυρόγιαννη και το εκκλησάκι  Άγια Παρασκευή. 
SOTA GREECE SV3GLI/P  ON SV/PL-134 ΤΣΟΥΓΚΑ 1371m. 
Από εκεί ξεκίνησε η ανάβαση μαζί με ένα κοπάδι γίδια και μερικούς σκύλους να γαυγίζουν φιλικά,  η ανάβαση ήταν κοινή, το κοπάδι ανέβαινε να βρει φρέσκο χορτάρι και εμείς για SOTA.  Φτάσαμε στο τριγωνομετρικό κολονάκι  στήσαμε κεραία και εδώ ξεκινά η περιπέτεια.  Κάνω μια επαφή στα βραχέα με τον 2E0WDX και μάλιστα MOBILE διαπιστώνω ότι έχω στάσιμα κάτι δεν πάει καλά. Ελέγχω την κεραία οπτικά δεν φαίνεται κάτι, το όργανο του μηχανήματος επιμένει  να δείχνει ότι έχω στάσιμα. Σταματώ την εκπομπή  για να μην καεί το μηχάνημα. Ξεκίνησα επαφές στα VHF.  Φώναζα - φώναζα, τίποτε  ευτυχώς μετά από μισή ώρα ακούστηκε από την Κρήτη ο Στέλιος  SV9MBH,  ο Γιάννης από την Καλαμάτα  SV1CEZ/SV3  ο Μανώλης SV1AOZ από τον Ασπρόπυργο.
Καθυστερήσαμε, μας πήρε  μια ώρα παραπάνω για την βλάβη και τις επαφές.  Τελικά όλα πήγαν καλά επιστρέψαμε στην Τρίπολη  αργά το απόγευμα αναλύοντας με τον Γιάννη τι πήγε στραβά ώστε να βελτιωθούμε  για την επόμενη εξόρμηση.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΣΟΥΓΚΑ 1371m.
Στα τέλη Απριλίου  πήγαμε στο Μαίναλο στην κορυφή Αϊντίνη.  Η ανάβαση έγινε από το χωριό Ροεινό.  Για πρώτη φορά δοκίμασα και το aprsdroid. Μου το είχαν προτείνει  δυο καλοί φίλοι και συνάδελφοι ο Βασίλης SV1ISZ  και ο Alby  SV1HX.  Δεν ήταν κάτι δύσκολο,  ένα app στο κινητό  μερικές ρυθμίσεις  και η πορεία μας είναι ορατή στο aprs.
ΑΪΝΤΙΝΗΣ 1849m.

Η ανάβαση έγινε από το μονοπάτι  μέχρι την αϊντινόλακκα και από εκεί και μετά τα σημάδια χάνονται. Έχουμε ανέβει τόσες φόρες που το ξέρουμε απ έξω.  Έχοντας πάντα μαζί μου το πομποδέκτη  για βραχέα  μου δίνει την αίσθηση της σιγουριάς για τις επαφές. 
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΑΪΝΤΙΝΗ 1772m.
Όμως ήθελα να δοκιμάσω  τα VHF  λόγω ότι ήταν Κυριακή αλλά μου αρέσουν  να δοκιμάζω  σε αυτές τις συχνότητες.  Ξεκίνησα να καλώ  στα VHFH ανταπόκριση ήταν πολύ καλή πρώτος ακούστηκε ο Τάκης  SV3IST αμέσως ακολούθησε  ο Αλμπυ SV1HX, στην συνέχεια ο Βασίλης  SV3ISZ , από Σπάρτη έγινε επαφή με τον Λύσανδρο  SV3GL J και τέλος  ο Νίκος SV1CJY από Αθήνα.
ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
Μετά το SOTA  καθίσαμε για κολατσιό  απολαμβάνοντας τη θέα.  Η κατάβαση έγινε από τα ίδια.   Οι συνεχόμενες  αναβάσεις  σε βουνά της Πελοποννήσου  έχουν ξεκινήσει για τα καλά. Μείνετε μαζί μας  και απολαύστε τις διαδρομές  στην ομορφότερη χώρα του κόσμου. Την  Ελλάδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.