Powered By BloggerTips.gr

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ SOTA ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΠΑΡΑΒΟΥΝΑΚΙ 1161m. - ΚΟΥΦΟΥΛΙΟΥ 1170m. – ΠΙΚΕΡΝΙΩΤΙΚΑ 1168m. – ΤΟΥΡΤΟΥΛΙΑ 1160m. - ΜΑΥΡΗ ΚΟΡΥΦΗ 1818m. - ΑΙΝΤΙΝΗΣ 1849m. - ΤΟΥΡΛΑ 1492m.

SV3GLI/P ON SV/PL-126 ΑΪΝΤΙΝΗΣ 1849m.
Ο καιρός τον Φεβρουάριο ήταν κατά διαστήματα αρκετά καλός, άλλοτε να μοιάζει ανοιξιάτικος και άλλες φορές έδειχνε την χειμωνιάτικη του ορμή, αυτό δεν μας πτόησε για πολλές εξορμήσεις SOTA.

SV3GLI/P ON SV/PL-095 ΠΑΡΑΒΟΥΝΑΚΙ  1161m
Στις αρχές του μήνα ξεκινήσαμε με μια εύκολη κορυφή στη περιοχή της Αργολίδας, το Παραβουνάκι SV/PL-095 με υψόμετρο 1161m. στο Αιολικό Πάρκο Ανεμογεννητριών. Τα διάσπαρτα σύννεφα στον ουρανό δεν μας φοβίζουν, το μεγάλο πρόβλημα είναι ο δυνατός άνεμος που καθιστά αδύνατη την προσπάθεια να στήσουμε τον ιστό της κεραίας. Όλο το βάρος θα το είχαν οι επαφές στα VHF στα 2 Μέτρα, ελπίζοντας ότι θα είναι αρκετοί συνάδελφοι στον αέρα λόγω Κυριακής.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΠΤΗΣΗ !
Ξεκίνησα τις επαφές πρώτος ως συνήθως ο Βασίλης SV3ISZ, ο Σταυρός SV3CIX, ο Νίκος SY3BFP και ο Κυριάκος SY3BFO, όλοι τους από το Τολό Αργολίδας έκτος από τον Νίκο από το Ναύπλιο. Συνέχισα να φωνάζω στη συχνότητα αλλά δεν ακούστηκε κάποιος άλλος. Τους ευχαρίστησα και αποχωρίσαμε από την κορυφή, ο άνεμος μας είχε τρελάνει.

ΚΟΥΦΟΥΛΙΟΥ 1170m. SOTA  GREECE SV3GLI/P
Την επόμενη μέρα είχε πολύ καλό καιρό, αυτό το εκμεταλλεύτηκα για μια γρήγορη κορυφή που να είναι κοντά στην Τρίπολη. Πήγα στην Κουφουλιού SV/PL-127 με υψόμετρο 1170m. Ο Γιάννης δούλευε ήταν καθημερινή. Για την ανάβαση χρειάστηκε μια ώρα προσπάθειας ως την κορυφή. Δίχως καθυστερήσεις βγήκα στην συχνότητα στους 14 μεγακύκλους όπου σε 16 λεπτά έγιναν 21 επαφές.
ALINCO DX-70TH 
Στα VHF δεν βγήκα είχα ξεχάσει να πάρω μαζί μου το Φορητό. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά δεν υπήρξαν προβλήματα, μέχρι το μεσημέρι είχα επιστρέψει στη βάση μου.

ΚΟΥΦΟΥΛΙΟΥ  1170m. SV/PL-127
Μετά από μια εβδομάδα έντονης κακοκαιρίας επιστροφή στο αγαπημένο μας χόμπυ το SOTA. Προορισμός τα Πικερνίωτικα Βουνά SV/PL-135 με υψόμετρο 1168m.
ΠΙΚΕΡΝΙΩΤΙΚΑ ΒΟΥΝΑ  1168m. SV/PL-135 
Πάλι το ίδιο μοτίβο δυνατοί βόρειοι άνεμοι κάνουν την ανάβαση δύσκολη. Σε μια ώρα βρισκόμαστε με τον Γιάννη στην κορυφή.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑ ΠΙΚΕΡΝΙΩΤΙΚΑ ΒΟΥΝΑ. 
Στήνουμε τον ιστό λίγα μέτρα κάτω από την κορυφή λήγω ισχυρών ανεμών. Γρήγορες επαφές στα βραχέα κύματα στους 14 μεγακύκλους μερικές φωτογραφίες και γρήγορα κάτω. Ο άνεμος δεν σταμάτησε καθόλου, μόνο όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο ησυχάσαμε.

ΤΟΥΡΤΟΥΛΙΑ 1160m. SV/PL-128
Μέσα στην ίδια εβδομάδα πήγα σε μια δύσβατη κορυφή, η βλάστηση πυκνή, μονοπάτι δεν υπάρχει, σημάδια δεν υπάρχουν, εκεί αυτοσχεδιάζεις με βοηθό το GPS. Η Τουρτούλια με υψόμετρο 1160m. Εάν υπήρχε μονοπάτι η ανάβαση θα ήταν σύντομη, τώρα με πολύ κόπο και πολύ ψάξιμο έγινε σε 1:10 λεπτά. Εκπομπή στα βραχέα στους 14 μεγακύκλους, ακούστηκαν όλοι οι σταθμοί από τις ευρωπαϊκές χώρες.
ΤΟΥΡΤΟΥΛΙΑ 1160m. SV/PL-128
Τελειώνοντας με τις επαφές για το πρόγραμμα το SOTA στάση για κολατσιό απολαμβάνοντας τα βουνά του Μαινάλου συγκεκριμένα την Οστρακίνα και την Μαύρη Κορυφή και τον κάμπο της Μαντινείας. Η επιστροφή έγινε από την ίδια διαδρομή με σύμβουλο το GPS.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΚΟΡΥΦΗ 1818m.
Την Κυριακή αποφασίσαμε να πάμε προς την Μαύρη Κορυφή και το χιονοδρομικό κέντρο. Συμβουλευτήκαμε τον καιρό από γνώστη ιστοσελίδα που ασχολείται με τα χιονοδρομικά. Ο Καιρός έλεγε ελαφριά συννεφιά και ασθενείς ανέμους. Ξεκινήσαμε και εμείς να απολαύσουμε το βουνό. Φτάνοντας εκεί είδαμε βαριά σύννεφα έτοιμο να χιονίσει. Έχοντας πάρει τον χειμερινό εξοπλισμό σε ρούχα και εργαλεία θα ανεβαίναμε με οποιοδήποτε καιρό. Έτσι κι έγινε, ομίχλη παντού, το χιόνι μαλακό και σε κάθε βήμα είσαι μέσα.
SV3GLI/P ON SV/PL-158 ΜΑΥΡΗ ΚΟΡΥΦΗ 1818m.
Η διαδρομή γνώστη δίχως να βλέπουμε τίποτα φτάσαμε στην κορυφή με ψιλόβροχο και ανά διαστήματα το γύριζε σε χιόνι. Επιχείρησα να μιλήσω στα VHF η κορυφή μεγάλη σε υψόμετρο που βλέπει προς Αθήνα με καλό άνοιγμα. Έκανα μια επαφή με τον Βασίλη SV3ISZ από το Τολό Αργολίδας και ακολούθησε μια επαφή με Αμαλιάδα με τον Διονύση SV3HHH που ακούστηκε πολύ δυνατά. Επέμενα να κάνω κλήσεις αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ανταπόκριση. Αυτή η εικόνα στα VHF όσο πάει και χειροτερεύει στις Simplex συχνότητες, δεν μπορώ να πιστέψω ότι κανείς δεν ακούει και δεν ενδιαφέρεται εκτός από κάποιους φίλους. Πιστεύω ότι εάν έκανα κλήσεις στα CB περισσότεροι σταθμοί θα επικοινωνούσαν μαζί μου! Έχοντας περάσει 20 λεπτά της ώρας χαμένα, πήρα την απόφαση να στήσω στα βραχέα την κεραία μέσα στην βροχή και στο χιονόνερο. Ευτυχώς μαζί μου είχα την Πουπουλένια Βέστα, την φόρεσα για να με κρατάει ζεστό και πάνω από αυτή έβαλα το τζάκετ. Στήσαμε την κεραία με τον Γιάννη σκέπασα τον ασύρματο με το σακίδιο για να μην βρέχεται και ξεκίνησα τις κλήσεις στους 14 μεγακύκλους.
ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
Εκεί η ανταπόκριση είναι μεγάλη. Από την Ελλάδα ακούστηκε πολύ δυνατά από την Πάτρα ο Γιάννης ο SV3AQR. Συνολικά έγιναν 17 επαφές με πολύ δύσκολες συνθήκες εκπομπής. Η επιστροφή έγινε από την ίδια διαδρομή, καταβαίνοντας επισκεφτήκαμε το Σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου Οστρακίνας για ένα ζεστό ρόφημα.
SV3GLI/P 
Ένα τηλεφώνημα από το σπίτι ότι είχαμε επισκέψεις δεν μας άφησε πολύ ώρα χαλάρωσης και επιστρέψαμε το μεσημέρι στην Τρίπολη.
ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΪΝΤΙΝΗ 1849m.
Επόμενη εξόρμηση στον Αϊντίνη 1849m. Μια ηλιόλουστη ημέρα με τάσεις να αυξηθεί ο άνεμος άρα μέσα στο σακίδιο με τον απαραίτητο εξοπλισμό πρόσθεσα και την πουπουλένια βέστα. Το μονοπάτι μας ξεκινά μέσα από το χωριό Ροεινό, σε 2 ώρες σε ανεβάζει στην κορυφή. Σε ορισμένα σημεία του μονοπατιού υπάρχει λίγο χιόνι παγωμένο δίχως να αποτελεί πρόβλημα για την ανάβαση μας. Στην Αϊντηνόλακκα έγινε η καθιερωμένη στάση για ένα σνακ. Το δεύτερο μέρος της ανάβασης είναι λίγο πιο κοπιαστικό, βεβαία σε αποζημιώνει η θέα.
ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ 
Στην κορυφή ο άνεμος ισχυρός με δυσκολεύει στο στήσιμο της κεραίας για τα βραχέα κύματα. Κατάφερα να την σταθεροποιήσω και ξεκίνησα τις επαφές για το πρόγραμμα SOTA. Για να μιλήσεις στον ασύρματο πρέπει να κάτσεις στην ίδια θέση τουλάχιστον για ένα τέταρτο της ώρας. Εκεί είναι που θέλεις την πουπουλένια βέστα να σε κρατήσει ζεστό. Τελειώνοντας τις επαφές στους 14 μεγακύκλους έριξα και μερικές κλήσεις στα VHF, δίχως αποτέλεσμα διότι ήταν καθημερινή και ο κόσμος βρίσκεται στις δουλειές τους. Μερικές φωτογραφίες, κολατσιό και επιστροφή από τα ιδία.
SV/PL-136 ΤΟΥΡΛΑ 1492m.
Τελευταία ανάβαση για τον μήνα Φεβρουάριο έγινε στην Τούρλα στο Αρτεμίσιο. Διάλεξα μια μέρα χωρίς άνεμο και με πολύ ηλιοφάνεια. Πήρα τον δρόμο για Νεστάνη και μετά κινήθηκα προς το χωριό Καρυές. Στο κατάλληλο σημείο άφησα το αμάξι και ξεκίνησα την ανάβαση ακολουθώντας την κορυφογραμμή και το ανάγλυφο του βουνού. Η θέα καταπληκτική από την μια πλευρά το Αρτεμίσιο από την άλλη ο κάμπος της Νεστάνης και το οροπέδιο της Τρίπολης. Η ανάβαση διήρκεσε 1:25 λεπτά. Ετοίμασα την κεραία σύνδεσα τον ασύρματο και έκανα κλήσεις στα βραχέα στους 14 MHz.
Η ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΛΑ ΥΠΕΡΟΧΗ.
Στα VHF δεν μπόρεσα να κάνω κλήσεις διότι ξέχασα το φορητό στο αυτοκίνητο. Μετά από το κολατσιό και τις απαραίτητες φωτογραφίες επέστρεψα από την ίδια διαδρομή μέχρι το μεσημέρι είχα επιστρέψει στην Τρίπολη. Ο Φεβρουάριος ήταν ένας υπέροχος μήνας με σχετικά καλό καιρό για εξορμήσεις SOTA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.