Powered By BloggerTips.gr

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Εξορμήσεις Οκτωβρίου SV3GLI/P SOTA GREECE - SV/PL-169 ΧΕΛΜΟΣ 2355m.- SV/PL-047 ΚΛΩΚΟΣ 1778m. – SV/PL- 159 ΨΗΛΟ ΒΟΥΝΟ 1503 m. – SV/PL-116 ΣΑΪΤΑΣ 1812m.

SV3GLI/P ON SV/PL-169 ΨΗΛΗ ΚΟΡΥΦΗ ΧΕΛΜΟΣ
Ο ιδανικός καιρός για μια επιτυχημένη πεζοπορία και SOTA είναι η ηλιοφάνεια χωρίς άνεμο. Εάν αυτό πέφτει και Κυριακή τότε όλα είναι τέλεια. Το μήνα Οκτώβριο ξεκινήσαμε με μια διπλή εξόρμηση στο Χελμό και στον Κλωκό.
ΧΕΛΜΟΣ 
Στο Χελμό έχουμε πάει αρκετές φορές κατά την ενασχόληση μας με την ορειβασία. Έχουμε ανέβει με τον Γιάννη απ’ όλες τις διαδρομές που μπορούν να σε οδηγήσουν στην Ψηλή Κορυφή. Η φετινή ήταν προγραμματισμένη να γίνει από τον δρόμο που περνά από του πουλιού τη βρύση και βγαίνει στην στρούγκα και ύστερα στο τηλεσκόπιο Αρίσταρχος. 

ΠΟΥΛΙΟΥ ΒΡΥΣΗ ΥΨ. 2100m.

ΓΙΑΝΝΗΣ - ΚΩΣΤΑΣ 
Ο χωματόδρομος ξεκινά λίγο πριν το σαλέ του χιονοδρομικού και μας οδηγεί μέσα στο δάσος από την πίσω πλευρά του Αυγού. 
Στο διάσελο αφήσαμε το αμάξι και σε 15 λεπτά χαλαρού περπατήματος φτάσαμε στην κορυφή. Είχε αραιή νέφωση και αεράκι να σε δροσίζει. 
ΓΙΑΝΝΗΣ
Συναρμολόγησα την κατευθυνόμενη κεραία 3 στοιχείων και άρχισα τις επαφές. Πρώτος απάντησε ο SY9BDJ ο Χρήστος από την Κρήτη. Στην συνέχεια άλλαξα συχνότητα και άκουσα γνωστές φωνές συναδέλφων. Έκανα διακοπή, αμέσως δέχτηκαν να μου απαντήσουν στις κλήσεις μου. Ακούστηκαν όλοι , ο Μηνάς SV1ELI, ο Νίκος SV1EIG, ο Μιχάλης SV1ONV, ο Γιώργος SY1DWR και ο SV1EIW όλοι τους από την περιοχή της Αττικής. 
SV3GLI/P
Έν τω μεταξύ εντόπισαν και κάποιες μικρές διακοπές στην ομιλία που οφειλόταν στον κονέκτορα του καλωδίου της κατευθυνόμενης κεραίας. Άλλαξα κεραία βάζοντας την Diamond RH770 τα σήματα ήταν χαμηλότερα από πριν, αλλά χωρίς διακοπές. Μετά από ένα διάλειμμα μαζέψαμε τα πράγματα μας και επιστρέψαμε στο αμάξι. Επόμενο βουνό ο Κλωκός πάνω από το χωριό φτέρη. Μετά από οδήγηση σε στενό και με πολλές στροφές αποφεύγοντας τις πολλές λακκούβες φτάσαμε στην βάση του Κλωκού στο Αχαϊκό χωριό. 

SV3GLI/P ON SV/PL-047 ΚΛΩΚΟΣ 1778m.
Εκεί αφήσαμε το αμάξι, πεζοπορήσαμε ως τη κορυφή που βρίσκεται το εκκλησάκι.
Δίχως καθυστερήσεις στήσαμε με τον Γιάννη την κεραία και κατευθείαν έγιναν επαφές στα βραχέα κύματα. Έπρεπε να συντομεύω στις επαφές ώστε να προλάβουμε να κατεβούμε πριν δύσει ο Ήλιος.
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΩΚΟ
Επιστρέψαμε στην Τρίπολη το βράδυ κουρασμένοι και συνάμα γεμάτοι ενέργεια και απίθανες εικόνες από τα βουνά.
ΨΗΛΟ ΒΟΥΝΟ 1503m. SOTA SV/PL-159
 Η επόμενη εξόρμηση στο Ψηλό βουνό 1503m. στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας. Η διαδρομή απίθανη μέσα στο ατελείωτο ελατοδάσος. Το ψηλό βουνό όσο εύκολο φαίνεται τόσο σε μπερδεύει. Η χρήση GPS κρίνεται απαραίτητη. Η απόλυτη ησυχία, μόνο που και που τα γαβγίσματα των τσοπανόσκυλων που φυλούσαν τα κοπάδια στα χαμηλά έσπαζαν την μονοτονία. Έστησα την κεραία στην κορυφή μια Inverted V έγιναν 17 επαφές με συναδέλφους από την Ευρώπη. Στα VHF δεν έγινε κάποια επαφή λόγω των ανάγλυφων των μεγάλων βουνών. Η επιστροφή έγινε από το ίδιο μονοπάτι.
SV3GLI/P ON SV/PL-159 ΨΗΛΟ ΒΟΥΝΟ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Τελευταία εξόρμηση για τον μήνα Οκτώβριο ήταν στο βουνό Σαϊτάς. Ο καιρός ήταν βροχερός. Προσεγγίσαμε το χωριό Λυκούρια και στο διάσελο δίπλα στην εκκλησία αφήσαμε το αυτοκίνητο και ξεκινήσαμε την πεζοπορία. Η ανάβαση στο μεγαλύτερο της μέρος έγινε από το δρόμο που οδηγεί στους παλιούς αναμεταδότες της ΕΡΤ. Όπου ήταν εφικτό κόβαμε δρόμο για να συντομεύουμε την διαδρομή. Στα μισά της διαδρομής ενώ κινούμασταν μέσα στο σύννεφο μας έπιασε βροχή. Επιλέξαμε να συνεχίσουμε, απέχαμε μόνο 10 λεπτά από την κορυφή. Η βροχή σταμάτησε φτάνοντας στην κορυφή.
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ... ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΟΥ !!!
Με τον φορητό πομποδέκτη ξεκίνησα τις κλήσεις στα VHF ευτυχώς αμέσως ανταποκρίθηκαν πολλοί συνάδελφοι.  Όλοι ήθελαν να μάθουν πως ακούγονται και ήταν σύντομοι δίχως φλυαρίες.
SV3GLI/P ONSV/PL-116 ΣΑΪΤΑΣ 1812m.
Ο Βασίλης SY1AYT/M και ο Alby SV1HX από Αθήνα, ο Βασίλης SV3ISZ από Τολό, ο Βασίλης SV1CNS, ο Κώστας SV1DEK, ο Γιάννης SV1EMY/M, και η Γεωργία SV1QXU από την περιοχή της Αθήνας. Στα βραχέα δεν δοκίμασα ο καιρός δεν ήταν καλός. Τα μαζέψαμε και φύγαμε λίγο πιο κάτω μας έπιασε πάλι η βροχή. 
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΣΑΪΤΑΣ 1812m.
Οι εικόνες μοναδικές, υπέροχες, τα αρώματα του δάσους έντονα και το φρέσκο οξυγόνο σε κάνει να θέλεις να πας πάλι σε νέες διαδρομές.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.