Powered By BloggerTips.gr

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 SOTA SV/PL-111 - ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ 1935m. - SV/PL-141 ΣΚΙΑΘΙΣ 1778m. 17/04/2016 - SV/PL-119 ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΒΡΥΣΗΣ 1547m. 23/04/2016

ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ 1935 m.
ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ 1935 m. 
Τις τελευταίες μέρες του Απριλίου λίγο πριν από το Πάσχα έγιναν δυο ωραίες εξορμήσεις. Μια διπλή εξόρμηση στον Ολίγυρτο 1935m. και στον Σκιαθις 1778m. την ίδια ημέρα και μια προπονητική εξόρμηση στον Προφήτη Ηλία Κοκκινόβρυσης 1547m στην Αλωνίσταινα.
Η ανάβαση στον Ολίγυρτο ξεκίνησε με πολύ καλό καιρό σχετικά νωρίς το πρωί. Από το διάσελο της Κανδήλας και το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία. Κινηθήκαμε στο σηματοδοτημένο μονοπάτι που ξεκινά από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και σιγά-σιγά ανεβήκαμε προς την ράχη του βουνού. 
ΣΚΙΑΘΙΣ 1778m. Και στο βάθος το ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΟ 1808m.
Με καλό ρυθμό φτάσαμε στις λάκκες, εκεί κάναμε μια ολιγόλεπτη στάση. Συνεχίσαμε την ανάβαση θαυμάζοντας ταυτόχρονα τις γύρω κορυφές και την καθαρότητα του γαλανού ουρανού. 
Η ΠΗΓΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΣΚΙΠΙΖΑ
 Η ΠΗΓΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΣΚΙΠΙΖΑ
Φτάνοντας στη Πηγή κάναμε και την τελευταία στάση πριν την Κορυφή. Η ροή του νερού είναι μειωμένη αλλά συνεχείς. Γεμίσαμε τα παγούρια αφού πρώτα ξεδιψάσαμε και συνεχίσαμε στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής. 
SV3GLI/P ON SV/PL-111 ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ 1935m.
Στη κορυφή άρχισε και συναρμολόγηση των κεραιών για το πρόγραμμα SOTA. Για κεραία χρησιμοποιήθηκε μια Inverted V για τις συχνότητες 14 MHz και 7 MHz. Για τους 145 MHz είχαμε μια κεραία SLIM JIM. Ξεκίνησα από τους 14 μεγακύκλους και η ανταπόκριση ήταν καλή με αρκετούς συναδέλφους από ευρωπαϊκές χώρες. 
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ ΣΚΙΠΙΖΑ - ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ 1935m.
Από τον Ελλαδικό χώρο στους 14 μεγακύκλους ακούστηκαν δυο σταθμοί ο Δημήτρης SV3JZS και ο Νίκος SV1GCX που βρισκόταν στο βουνό του Ελικώνα. Στα 2 Μέτρα ( 145 MHz) έγιναν επαφές με τον Δημήτρη SV3JZS από τον Πύργο Ηλείας, ο Τίμης SV1QZG από Αθήνα, ο Γιάννης SV9/SV2BBO/P ευρισκόμενος στη Κρήτη από την κορυφή SV/CR-017 κάνοντας SOTA. Στους 7 ΜHz επικοινωνήσαμε με τον Ντίνο SV3IEG/P, τον Σταύρο SY2BIK/P και τον Σπύρο SV4CDB/P από την κορυφή SV/TL-008. 
SUMMITS ON THE AIR GREECE
SOTA GREECE SV3GLI/P ON SV/PL-111
Κολατσίσαμε κοιτώντας την απέναντι κορυφή, το Γκριμίνι και θυμηθήκαμε ωραίες στιγμές από το παρελθόν.
ΤΟ ΓΚΡΙΜΙΝΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Ο ΧΕΛΜΟΣ
Η κατάβαση έγινε από την ίδια διαδρομή χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις. Φτάνοντας στο διάσελο της Κανδήλας που είχαμε ξεκινήσει αποφασίσαμε να πάμε και στην απέναντι κορυφή στο Σκιάθις. Νερό είχαμε από την πηγή δίπλα από την εκκλησία μετρήσαμε τα φαγώσιμα εάν έφταναν και κάναμε μια γερή ξεκούραση βγάζοντας τα αρβύλα να πάρουν τα πόδια μας αέρα.
ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΠΑΝΤΟΥ !!!
Μετά από ένα εύλογο διάστημα ξεκούρασης ετοιμαστήκαμε για την ανάβαση. Γνωρίζοντας την διαδρομή ξέραμε ότι όταν φτάσουμε στο μικρό εξωκκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου σχεδόν έχουμε ανεβεί το βουνό. 
ΣΚΙΑΘΙΣ 1778m.  SV/PL-141
Έτσι κι έγινε ο ρυθμός στην αρχή είναι αργός, σκόπιμα βέβαια ανεβάζοντας τον ρυθμό μας κατά την ανάβαση. Φτάσαμε στο εξωκκλήσι κάνοντας εκεί την πρώτη στάση. Ξεκουραστήκαμε πήραμε μια ανάσα φάγαμε ένα φρούτο και συνεχίσαμε στην κορυφογραμμή. 
ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΣΤΟ ΣΚΙΑΘΙΣ
ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΣΤΟ ΣΚΙΑΘΙΣ 
Ο άνεμος μας δροσίζει και μας αναζωογονεί, πλησιάζουμε στη κορυφή του Σκιαθις. Κάθε ανάβαση μοναδική σε αυτό το βουνό. Πατώντας στην κορυφή του Σκιαθις ετοιμάσαμε αμέσως κεραία και μηχανήματα. Όσο εγώ ήμουν απασχολημένος με τις επαφές για το SOTA ο Γιάννης έβγαζε φωτογραφίες. Λίγες επαφές δώδεκα στον αριθμό στους 14 MHz. Θα μπορούσα να κάνω περισσότερες αλλά μετά από δυνατές αναβάσεις πρέπει να κρατήσεις δυνάμεις και για την κατάβαση. 
ΓΙΑΝΝΗΣ  - ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ ΣΚΙΑΘΙΣ 1778m.
Κολατσίσαμε, μαζέψαμε τα πράγματα μας και αρχίσαμε την κατάβαση. Η διαδρομή απαιτεί σταθερά πατήματα και καθαρό μυαλό. Έξαλλου αυτή είναι η ομορφιά του βουνού. Βέβαια υπάρχουν κι άλλες διαδρομές από εκεί που πηγαίνουν οι πολλοί. Εμείς πάμε να θαυμάσουμε το τοπίο κατεβαίνοντας μέσα από τα βράχια και τα έλατα. 
ΣΚΙΑΘΙΣ 1778 m.
SV3GLI/P ON SV/PL-141 ΣΚΙΑΘΙΣ 1778 m.
Επιστρέψαμε στο εκκλησάκι στο διάσελο μετά από 10 ώρες στη φύση με έναν υπέροχο καιρό και πολύ καλή διάθεση. Γυρίσαμε ευχαριστημένοι στην Τρίπολη έχοντας κάνει διπλή ανάβαση σε Ολίγυρτο και Σκιαθις. 
Η ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ 
Η επόμενη ανάβαση έγινε λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και είχε μορφή προπονητικού χαρακτήρα. Ξεκινήσαμε από την πηγή της Κοκκινόβρυσης στην Αλωνισταινα.

ΑΛΩΝΙΣΤΑΙΝΑ
ΠΗΓΗ ΚΟΚΚΙΝΟΒΡΥΣΗ ΑΛΩΝΙΣΤΑΙΝΑ
Πρωί Σαββάτου ανεβήκαμε στην κορυφή Προφήτης Ηλίας περίπου σε 40 λεπτά. Έγιναν επαφές για το Πρόγραμμα SOTA μόνο στους 14 MHz.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 1547m.
SV3GLI/P ON SV/PL-119 ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 1547m.
 Η επιστροφή έγινε από την ίδια διαδρομή. Το μεσημέρι επιστρέψαμε Τρίπολη έχοντας αποφασίσει να μην κάνουμε άλλες εξορμήσεις μέχρι να περάσουν οι γιορτές του Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.