Powered By BloggerTips.gr

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΡΑΓΚΑ 2033m. – ΜΙΚΡΗ ΖΗΡΕΙΑ 2100m. – ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΡΕΙΑ 2376m. SOTA 3-4/12/2015

ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΡΙΑ 2376m. ΓΙΑΝΝΗΣ
Είμαστε στο Δεκέμβριο, πρώτος μήνας του χειμώνα, μαζί του έφερε και κάποια λίγα χιόνια ικανοποιητικά για την εποχή. Επιλέξαμε αναβάσεις σε τρεις κορυφές της Πελοποννήσου στο ορεινό συγκρότημα της Κυλλήνης.
ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ 2033m. SV3GLI/P ON SV/PL-161
Από βραδύς φορτωμένα στο VAN ότι χρειαζόμασταν για την εξόρμηση. Πρωί Σαββάτου ξεκινήσαμε για Ζήρια διάμεσου Κανδήλας και περνώντας από την Λίμνη Στυμφαλία φτάσαμε στο Χωριό Καλιανοί και στην συνέχεια ανηφορίσαμε για το χωριό Μπούζι ή Κυλλήνη. Διασχίσαμε τον χωματόδρομο κακής βατότητας, ταλαιπωρώντας για μια ακόμη φορά το TRANSIT, που του έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη. Στην διασταύρωση Παράγκας και Μικρής Ζήριας αφήσαμε το αμάξι. Τα σακίδια στην πλάτη μέσα στον πρωινό πάγο, έχει παγώσει ακόμη και το χώμα. Ανηφορίσαμε στο μονοπάτι για την κορυφή της Παράγκας. Μετά την πρώτη ράχη συναντήσαμε τα χιόνια. Συνεχίσαμε μέχρι την δεύτερη ράχη της κορυφής. Εκεί σταματήσαμε και βάλαμε γκέτες, το χιόνι ήταν αρκετό και έμπαινε στις μπότες. Μέχρι την κορυφή πάμε πότε στο χιόνι και πότε στο ξέχιονο.
SOTA GREECE
SOTA GREECE SV3GLI/P ON SV/PL-161
Στην κορυφή δεν είχε χιόνι. Στήσαμε την κεραία για τα βραχέα και το πρόγραμμα SOTA. Σποτάρω και ξεκινώ τις επαφές, είναι πρωί καθημερινή, η κίνηση είναι ικανοποιητική, τους κάνω όλους όσους με κάλεσαν. Μετά τις επαφές το καθιερωμένο κολατσιό. Φωτογραφίες προς την χιονισμένη Ζήρια αλλά και την Μικρή Ζήρια που είναι η επόμενη κορυφή.
ΓΙΑΝΝΗΣ
Ο χρόνος μας πιέζει, η ημέρα αυτήν την εποχή είναι μικρή και ακολουθεί η ανάβαση στην Μικρή Ζήρια. Η κατάβαση από τα ίδια, γρήγορα στο αμάξι ανεφοδιασμός και ξεκινήσαμε από την διασταύρωση προς στην στάνη. Περνώντας από νεροφαγώματα και λασπερό δρόμο.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ 
Ευτυχώς χωρίς να κολλήσουμε φτάσαμε στην στάνη που ήταν η αφετηρία μας για την κορυφή Χιόνι 2100m. στην Μικρή Ζήρια.
ΜΙΚΡΗ ΖΗΡΙΑ 
Η πορεία μας στο μονοπάτι αριστερά τραβερσάροντας τις απότομες πλαγιές, όπου είχαμε ανεβεί την προηγούμενη χρονιά. Σε μια ώρα φτάσαμε στην κορυφή Χιόνι με γρήγορο ρυθμό.
SV3GLI/P ON SV/PL-015 ΜΙΚΡΗ ΖΗΡΙΑ XIONI 2100m. 
Είχε μεσημεριάσει, ο Γιάννης είχε μια διαίσθηση να κάνω μόνο VHF. Εγώ πίστευα ότι η ανταπόκριση ίσως δεν θα είναι μεγάλη και μετά πρέπει να στήσουμε και βραχέα χάνοντας χρόνο. Τελικά αποφάσισα να ακούσω την άποψη του Γιάννη. Στήσαμε την SLIM JIM για τα VHF. Ξεκίνησα να καλώ στους 145.375 MHz, πρώτος από όλους ακούστηκε ο Στράτος SV1JRS από Αθήνα, καθώς και ο Alby SV1HX, ο Γιώργος SV1KWL, ο Μιχάλης από τον Ωρωπό SV1QED και τέλος ακούσαμε τον Ντίνο SV3IEG/P από την SV/ST-095, Summit to Summit από την κορυφή Ανιννος που βρίσκεται στην ορεινή Τριχωνίδα. Τελικά ο Γιάννης είχε δίκιο και κερδίσαμε χρόνο με τα VHF.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΖΗΡΙΑ - ΓΙΑΝΝΗΣ
Τα μαζέψαμε και φύγαμε για κάτω. Δεν θέλαμε να νυχτώσουμε, μετά από μια ώρα φτάσαμε στο σημείο που είχαμε αφήσει το αμάξι. Σιγά-σιγά στον άσχημο χωματόδρομο κατηφορίσαμε στο χωριό Μπούζι ή αλλιώς Κυλλήνη. Το ταξίδι στην περιπέτεια συνεχίζεται, πάμε στα Άνω Τρίκαλα. Η διαδρομή μας προς Στύλια, Παναρίτι, Μάννα ή Μάρκεσι και από εκεί σε ένα στενό δρόμο κατηφορίσαμε μέχρι το τέρμα και ύστερα ανεβήκαμε πάλι την ανηφόρα βγαίνοντας στα Άνω Τρίκαλα. Παρκάραμε στο άδειο πάρκινγκ λόγω ότι ήταν καθημερινή. Πήραμε τα απαραίτητα και κατευθυνθήκαμε στο δωμάτιο του ξενώνα. Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με τις ημέρες. Επιτέλους ξεκούραση και χαλάρωση. Βέβαια ακολούθησε το σχετικό φαγοπότι σε μια από τις γνώστες ταβέρνες του χωριού. Αργότερα ένα ποτό σε ένα πολύ καλό μαγαζί δίπλα στο τζάκι. Δεν το ξενυχτήσαμε η επόμενη μέρα θα ήταν το ίδιο κουραστική. Την επομένη μετά το πρωινό ανηφορίσαμε με το αμάξι μέχρι το οροπέδιο της Ζήριας.

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΖΗΡΙΑΣ
Φτάσαμε με τον VAN μέχρι την στάνη. Η ανάβαση έγινε από το μονοπάτι που περνά από το καταφύγιο του ΕΟΣ Κορίνθου.
ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Η χιονοκάλυψη ξεκινούσε από το καταφύγιο και πάνω. Το χιόνι δεν ήταν παγωμένο δεν χρειάστηκαν να φορέσουμε κραμπόν. Το μονοπάτι γνωστό, ο καιρός δεν ήταν πολύ καλός, από το πρωί είχε συννεφιά, μόνο για λίγο είδαμε την κορυφή.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΟ
Όσο ανεβαίναμε ο άνεμος δυνάμωνε, στην κορυφή ο άνεμος ήταν λυσσασμένος, άλλωστε πολλές φορές είχαμε αντιμετωπίσει αυτές τις συνθήκες στην κορυφή της Ζήριας! Είμαστε μέσα στο σύννεφο, δύσκολες συνθήκες για SOTA.
SV3GLI/P ON SV/PL-005 ΣΗΜΕΙΟ 2376m. ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΡΙΑ
Στήσαμε την κεραία ελπίζοντας να αντέξει στον άνεμο το ψαροκάλαμο, ο παγωμένος αέρας κάνει την κατάσταση δύσκολη. Καλυμμένος όσο μπορούσα, έκανα βιαστικά όσους άκουσα. ο καιρός χάλασε περισσότερο αναγκάστηκα να διακόψω. Τα μαζέψαμε και φύγαμε από την κορυφή.
ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΡΙΑ 2376m. ΓΙΑΝΝΗΣ
Το κολατσιό έγινε αρκετά πιο χαμηλά που οι συνθήκες ήταν καλύτερες, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τις εικόνες της χειμερινής φύσης. Κατηφορίσαμε μέχρι την στάνη που είχαμε αφήσει το αμάξι.


ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΗΝ ΣΤΑΝΗ!
ΜΟΝΟ ΣΤΑΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ! ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ !!!
Φύγαμε από το οροπέδιο της Ζήριας και μετά για Άνω Τρίκαλα και στην συνέχεια για Ξυλόκαστρο. Ο καιρός κάτω ήταν πολύ καλύτερος και ο κόσμος βρίσκεται μέσα στα χωράφια με τα ελαιόδεντρα για το μάζεμα της ελιάς. Ίσως από τις καλύτερες εικόνες της περιοχής.
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ
Συνεχίσαμε στη εθνική Πατρών που εκτελούνται έργα, επιστρέψαμε στην Τρίπολη, κουρασμένοι αλλά πολύ ευχαριστημένοι από την επιτυχημένη διήμερη εξόρμηση στη Ζήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.