Powered By BloggerTips.gr

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

SOTA Εξορμήσεις Μαΐου 2015

SV/PL-111 ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ 1935m. SV3GLI/P
Χαλαρά πήγαμε και τον μήνα Μάιο με 3 εξορμήσεις SOTA. Ξεκινήσαμε από τον Ολίγυρτο 1935m. SV/PL-111 με υπέροχο καιρό. Βεβαία ανασταλτικός παράγοντας ήταν η πολύ ζέστη. Κατά την ανάβαση έγιναν δυο στάσεις μια στη λάκκα στα μισά του βουνού και άλλη μια στην πηγή για να δροσιστούμε. 


Η ΠΗΓΗ ΑΡΚΕΤΑ ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΛΙΓΥΡΤΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΣΚΙΠΙΖΑ
Ο χρόνος της ανάβασης ήταν 1:45 λεπτά. Λίγο μεγαλύτερος από τις άλλες φορές και αυτό λόγω ζέστης. Πραγματικά ήταν μια καυτή ανάβαση με 29 βαθμούς κελσίου. Στην κορυφή μετά από μια καλή ξεκούραση έστησα στο 5 μέτρο ψαροκάλαμο την Inverted V για τους 14MHz και τους 7 MHz. Στους 14 MHz πραγματοποιήθηκαν 20 QSO με Ευρωπαϊκούς Σταθμούς. Στους 7 MHz ακούστηκαν από την Κατερίνη δυνατά καθαρά ο Γιώργος SV2CNE και ο Χρήστος SV2OXS. Τα 5 μέτρα του ιστού είναι οριακά για τους 7 μεγακύκλους, σχεδόν οι άκρες της ακουμπούσαν στο έδαφος. Πάλι καλά που κατάφερα τις επαφές, με την βοήθεια του Γιάννη ανασηκώνοντας το ένα άκρο της κεραίας. 
ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΚΡΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ ΠΙΟ ΨΗΛΑ - ΓΙΑΝΝΗΣ
Η κατάβαση έγινε από το μονοπάτι με ορισμένες παραλλαγές ακολουθώντας τα σημάδια. 

ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ - ΣΚΙΠΙΖΑ 1935μ. - ΓΙΑΝΝΗΣ
Αυτό που θέλω να τονίσω ότι προσέξτε τι σημαδεύετε ακoλουθώντας ακριβώς το μονοπάτι o αναβάτης δυσκολεύεται και στην κατάβαση και στην ανάβαση. Σίγουρα υπάρχουν αρκετά λάθη στην διαδρομή και σε αυτό το βουνό όπως και σε άλλες κορυφές που έχουμε εντοπίσει ανακρίβειες ! 

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 1117μ. SV/PL-137
Στα μέσα του μήνα μια μικρή εξόρμηση να κρατηθώ σε φόρμα έγινε στον Προφήτη Ηλία 1117m. SV/PL-137 στην Άνω Ασέα. Η διαδρομή μαγευτική ανάμεσα στις καταπράσινες καστανιές ενώ τα αρώματα των λουλουδιών μοσχοβολούσαν. Η διαδρομή στην αρχή με το αμάξι με κατεύθυνση τον αρχαίο ναό στην κορυφή του βουνού. Ο δρόμος είναι χωματόδρομος κακής βατότητας και με το ΙΧ έφτασα μέχρι το εκκλησάκι του Αϊ Γιώργη. Από εκεί σε 15 λεπτά με τα πόδια βαδίζοντας επί του δρόμου φτάνεις στο εξωκκλήσι του Αϊ Λιά.Εκεί έκανα δοκιμές στην νέα μου κεραία για τους 14 MHz και 28 MHz. Ξεκίνησα από τους 28 MHz δυστυχώς η διάδοση δεν ήταν καλή, βεβαία στο Sotawatch συνάδελφος μου έγραψε ότι ακουγόμουν στην Αυστραλία με 5 -3. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να τον ακούσω και χάθηκε η επαφή. Μεταπήδησα στους 14 MHz όπου έγιναν 32 επαφές η μια μάλιστα με Αυστραλία με τον συνάδελφο VK5PAS.

ALINCO DX-70TH 
Μετά από μερικές φωτογραφίες αναχώρησα από την κορυφή με προορισμό την Τρίπολη. Αυτό που κρατώ από την εξόρμηση ήταν η καλή απόδοση της κεραίας. 
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΜΕ GPS
Τελευταία εξόρμηση έγινε στο τέλος του μήνα σε ένα πολύ όμορφο βουνό, στο Σκιάθις SV/PL-141 με υψόμετρο 1778m. 

ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

Η ανάβαση στην αρχή είναι αρκετά δυνατή μέχρι το εκκλησάκι του Άγιου Κωνσταντίνου. 
ΣΚΙΑΘΙΣ 1778μ. SV/PL-141 
Εκεί κάναμε και την μοναδική στάση μέχρι την κορυφή. Ανάψαμε τα καντηλάκια κάναμε την προσευχή μας και συνεχίσαμε για την κορυφή . Η ανάβαση διήρκεσε 1:40 λεπτά. Είχα πάει ορεξάτος για επαφές δοκιμάζοντας κεραίες κυρίως στα βραχέα. Ξεκίνησα όμως από τα VHF. Άκουσα να καλεί από την Μακρινή Σάμο ο φίλος ο Ηλίας SV8FMY/P έχοντας πάει για ορειβασία σε μια κορυφή του νησιού. Τον άκουσα πολύ καθαρά και δυνατά, μετά από λίγη κουβεντούλα τον ευχαρίστησα για την επαφή. Το σήμα είχε διανύσει μια απόσταση 400 χιλιόμετρων περίπου. Αμέσως μετά ακούστηκε από την Αθήνα ο φίλος ο Νίκος SV1EIG με πολύ καλή διαμόρφωση και βεβαία Full Display.

SV3GLI/P ON SV/PL-141
Τελειώνοντας το QSO με τον Νίκο, δεν άκουσα άλλον συνάδελφο και συνέχισα στους 14 MHz. Ενώ ο Γιάννης απολάμβανε το τοπίο τρώγοντας ένα υπέροχοo σάντουιτς. Στους 14 έγιναν αρκετές επαφές με συναδέλφους από ευρωπαϊκές χώρες. Συνέχισα στους 28 MHz με πρώτη επαφή με τον Πέτρο SV1MRA από την Αθήνα. Συνολικά έγιναν 11 QSO στα 10 Μέτρα. Στην κορυφή δεχτήκαμε μια όμορφη επίσκεψη, ήρθαν μας χαιρέτισαν δυο υπέροχοι σκύλοι και αποχώρησαν γρήγορα. 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ
Μια μικρή στάση, μια Σοκολάτα στα γρήγορα και επιστροφή στα VHF. Εκεί δυο συνάδελφοι από την Αθήνα ανταποκρίθηκαν στις κλήσεις μου. Ο Παναγιώτης SV1IZF και ο Χρήστος SV1NJX. Και οι δυο ακούστηκαν πολύ δυνατά. Η μεταξύ μας απόσταση είναι 110 χιλιόμετρα. 

QSO ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 50 ΜΗΖ 
Αλλαγή κεραίας ανεβάζοντας στο Ψαροκάλαμο μια Inverted V για τους 50 MHz. Η διάδοση δεν ήταν καλή και δεν βγήκαν οι μακρινές επαφές. Έκπληξη ήταν ότι έγινε μια επαφή με τον Σταύρο SV1BGR από την Αθήνα, στην συνέχεια με Ιταλία και τον IZ1EPM και η τελευταία επαφή με τον Σταμάτη SV1EML. Τους ευχαρίστησα όλους έχοντας συμπληρώσει 54 επαφές σε όλες τις συχνότητες.
ΓΙΑΝΝΗΣ 
Ένα καλό διάλειμμα για κολατσιό και ξεκούραση ύστερα μαζέψαμε κεραίες και αναχωρήσαμε για κάτω από την ίδια διαδρομή.
Αυτό που χάρηκα στις εξορμήσεις του Μαΐου ήταν η ανταπόκριση από Έλληνες συναδέλφους κυρίως στα VHF αλλά και HF. Έτσι και αλλιώς επαφές γίνονται με ξένους συναδέλφους, εκμεταλλευτείτε το γεγονός να δείτε πως ακούγεστε σε μέρη που η πρόσβαση είναι δύσκολη και δεν σας δίνεται η ευκαιρία να πάτε εύκολα σε αυτά.

Να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που συνομίλησαν μαζί μου τον μήνα Μάιο στις εξορμήσεις για το πρόγραμμα SOTA.

Γιώργο SV2CNE, Χρήστο SV2OXS, Ηλία SV8FMY/P, Νίκο SV1EIG,Παναγιώτη SV1IZF, Χρήστο SV1NJX, Πέτρο SV1MRA, Σταύρο SV1BGR, Σταμάτη SV1EML ''73 !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.