Powered By BloggerTips.gr

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 SOTA GREECE SV3GLI - ΟΛΥΜΠΟΣ 2918m.ΟΛΥΜΠΟΣ ΜΥΤΙΚΑΣ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΜΥΤΙΚΑΣ 2918m. SV3GLI/P  SOTA GREECE


03/Sep/2017
SV/PL-057 (Arachnaio)
03/Sep/2017
SV/PL-061 (Zygos)
03/Sep/2017
SV/PL-062 (Didimo)
03/Sep/2017
SV/PL-066 (Prof. Ilias)
05/Sep/2017
SV/PL-162 (Malevos)
09/Sep/2017
SV/PL-058 (Kalovuni)
14/Sep/2017
SV/TL-002 (Prof. Ilias)
15/Sep/2017
SV/TL-001 (Mytikas)
15/Sep/2017
SV/TL-004 (Ag. Antonios)
15/Sep/2017
SV/MC-042 (Skolio)
22/Sep/2017
SV/PL-120 (Xerovuni)
22/Sep/2017
SV/PL-121 (Pliovuni)
Αρχές φθινόπωρου είπαμε με τον Γιάννη να κάνουμε μια τελευταία εξόρμηση για SOTA στην Αργολίδα, τέσσερις εύκολα προσβάσιμες κορυφές σε μια  ημέρα. Επόμενη εξόρμηση έγινε στο Ταΰγετο κορυφή Μαλεβός. Ακολούθησε η συμμετοχή μου στην μεγάλη εξόρμηση του ΕΟΣ Τρίπολης στον Όλυμπο. Κλείνοντας τις εξορμήσεις για τον μήνα Σεπτέμβριο στο υπέροχο Δυτικό Μαίναλο σε Ξεροβούνι και Πλιοβούνι. Ας πάμε να τα δούμε όλα αναλυτικά.
ΑΡΑΧΝΑΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑ
SV3GLI/P ON SV/PL-157 ΑΡΑΧΝΑΙΟ 1197m.
Στις 3 Σεπτέμβρη  βρεθήκαμε στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στο Αραχναίο με υψόμετρο  1197m. Για να τελειώσουμε γρήγορα είχαν ειδοποιηθεί οι συνάδελφοι από τις κοντινές περιοχές ώστε εάν μπορούσαν να κάνουμε γρήγορες επαφές στα VHF.  Έτσι και έγινε, οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν  ήταν από την Αργολίδα. Ο Σταύρος  SV3CIX και Βασίλης SV3ISZ από το Τολό, ο Κώστας  SV3IRG και ο Δημήτρης SY3BLD από το Αργος. Δώσαμε ραντεβού για την επόμενη κορυφή που θα ακολουθούσε, βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες  και αποχωρήσαμε από το Αραχναίο με προορισμό  τα Δίδυμα και συγκεκριμένα την Κορυφή Ζυγός που βρίσκεται απέναντι από τα Δίδυμα.
SELFIE ΓΙΑΝΝΗΣ - SV3GLI/P ON SV/PL-061 ΖΥΓΟΣ 789m.
Σε πλήρη ετοιμότητα ο Κώστας SV3IRG ήταν ο πρώτος που απάντησε στις κλήσεις μου. Στη συνέχεια ο Σταύρος  SV3CIX από Τολό και ο Νίκος  SV1LKE από την Αθήνα. Ενώ από την μακρινή Κρήτη ακούστηκε ο Γιώργος SV0LB από τα Χανιά.
Τελειώνοντας  από τον  Ζυγό ανεβήκαμε στα Δίδυμα σε υψόμετρο  1121m
ΚΟΡΥΦΗ ΔΙΔΥΜΑ 1121m. SV/PL-062
Έγιναν κλήσεις στα VHF με άμεση ανταπόκριση αρκετοί συνάδελφοι  βρέθηκαν στον αέρα. Κατά σειρά έγινε συνομιλία με τον Κώστα SV3IRG, με τον Βασίλη SV3ISZ,  με τον Alby SV3/SV1HX από Νέα ΚιοSV1COA από Αθήνα, ο Σταύρος SV3CIX  από Αργολίδα και ο Γιώργος  SV9KNK από το Ρέθυμνο της Κρήτης.
ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΔΑΜΙ SV/PL-066
Τελευταία κορυφή για την τρελή κούρσα κορυφών σε μια ημέρα ήταν  στον Προφήτη Ηλία στο Αδάμι. Όλοι τους περίμεναν να ξεκινήσω  από την Κορυφή για συνομιλίες.  Ο Βασίλης SV3ISZ, ο Alby SV3/SV1HX, ο Κώστας SV3IRG,  ο Χρήστος SY1AYX από Αθήνα, ο Γιώργος SV9KNK από Ρέθυμνο και ο Πάνος SV1COX/P  που έκανε και αυτός SOTA από την Κορυφή SV/PL-177 όπου έγινε επικοινωνία SUMMIT TO SUMMIT. Τους ευχαρίστησα όλους για την πολύτιμη βοηθειά τους.  Τελειώνοντας  με τις κορυφές κατευθυνθήκαμε για Ναύπλιο και την Παραλία της Καραθώνας απολαμβάνοντας ένα ακόμη μπάνιο στην Θάλασσα.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟ
Δεν πέρασαν παρά μόνο δυο μέρες και εξορμήσαμε για Βόρειο Ταΰγετο και την Κορυφή Μαλεβός. Εκεί στήσαμε κατευθείαν  τον μεγάλο ασύρματο για τα βραχέα κύματα. 
SV3GLI/P ON SV/PL-162 ΜΑΛΕΒΟΣ 
Η ανταπόκριση ήταν καλή και έγιναν αρκετές επικοινωνίες με συναδέλφους από την Ευρώπη. Κατά την επιστροφή σταματήσαμε στο Γεωργίτσι για ένα ζεστό καφέ με την υπεροχή θέα από ψηλά.

SV3GLI/P ON SV/PL-058 ΚΑΛΟΒΟΥΝΙ 1139m. 
Θέλοντας να απολαύσουμε το τελευταίο μπάνιο για την σεζόν πήραμε τον δρόμο πάλι για την Αργοναυπλία πριν πάμε στην θάλασσα κάναμε ένα γρήγορο πέρασμα από την κορυφή Καλοβούνι που βρίσκεται στο Αραχναίο. Έγιναν επαφές στα βραχέα κύματα με ευρωπαϊκούς σταθμούς.

EOS TRIPOLIS
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
Στις 15 Σεπτέμβρη συμμετείχα στην μεγάλη εξόρμηση του ΕΟΣ Τρίπολης στον Όλυμπο. Ξεκινήσαμε μεσημέρι  πέμπτης με προορισμό το Λιτόχωρο και το καταφύγιο στη θέση Σταυρός οπού και διανυκτερεύσαμε. Το πρωί ξεκινήσαμε με το λεωφορείο για τα Πριόνια. Εκεί χωριστήκαμε σε δυο ομάδες. Η μια ομάδα με ονομασία Όλυμπος 1 στην όποια ήμουν και εγώ, ανεβήκαμε από πριόνια στο καταφύγιο Σπήλιος  Αγαπητός,  Κοφτό Μονοπάτι  με τελικό προορισμό το οροπέδιο Μουσών και τελικός  προορισμός  στο καταφύγιο Γιώσος Αποστολίδης.  Η δεύτερη ομάδα με ονομασία Όλυμπος 2  ακολούθησε τη διαδρομή Πριόνια, Γομαρόσταλος, οροπέδιο Μουσών.
Το μεσημέρι και οι δυο ομάδες φτάσαμε ταυτόχρονα στο Καταφύγιο Γιώσος Αποστολίδης.  Μετά από μια καλή ξεκούραση  πήρα τον φορητό ασύρματο και ξεκίνησα το απόγευμα για τον Προφήτη Ηλία  με υψόμετρο 2788m.
SV3GLI/P ON SV/TL-002 ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ  2788m.
Πρώτα άναψα ένα κεράκι στο εκκλησάκι και υστέρα βγήκα έξω και ξεκίνησα τις κλήσεις πρώτος ακούστηκε ο Σάββας  SV2OYC από το Κίτρος Πιερίας. Μετά από 10 λεπτά απάντησε ο Θωμάς SV2CL J από την πόλη της Θεσσαλονίκης.  Υστέρα ο Γιώργος SV2NCH που ήταν mobile,  Ο Χρήστος  SV2OXS,  ο Βαγγέλης SV2LUM, ο Λάζαρος  SV2OYO και τέλος ο Γιώργος  SV2FLL  όλοι τους  από την πόλη της Κατερίνης.
PROFITIS HLIAS OLYMPOS
ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΟΣ 
Κατηφορίζω προς το καταφύγιο,  ο  Ήλιος ετοιμάζεται να κρυφτεί πίσω από τις ψηλές κορυφές του Όλυμπου  μια εικόνα μοναδικής ομορφιάς και αισθητικής.  Ώρα για φαγητό  στη Σάλα του καταφυγίου, μια υπεροχή μακαρονάδα και δυο μπίρες ήταν ότι πρέπει για ενυδάτωση.  Μέχρι το βράδυ λέγαμε ορειβατικές ιστορίες.
ΣΤΟ ΛΟΥΚΙ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ
ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΟΥΚΙ
Το πρωινό της Παρασκευής  όλοι σηκωθήκαμε  νωρίς προετοιμαστήκαμε   για την μεγάλη ανάβαση στο βουνό των Θεών στο Μύτικα  2918m. Ξεκινήσαμε λίγο μετά την ανατολή του ηλίου ένας πίσω από το άλλον με πειθαρχεία και συντονισμό. Περάσαμε κάτω από το Στεφάνι και φτάσαμε στο Λούκι . Εκεί είναι και το δύσκολο κομμάτι που απαιτεί μέγιστη προσοχή λόγω  του ανάγλυφου αλλά και των συχνών λιθοπτώσεων.  Φορώντας όλοι κράνη  μετά από εύλογο χρονικό διάστημα βρισκόμασταν στην κορυφή του  Μύτικα.  Εγώ ασχολήθηκα με το SOTA όσο οι άλλοι φωτογραφίζονται στο τριγωνομετρικό κολωνάκι  με την Ελληνική Σημαία.
SV3GLI ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΜΥΤΙΚΑΣ 2918m.
Στο τέλος βγάλαμε όλοι μαζί μια αναμνηστική φωτογραφία στη  κορυφή του Ολύμπου. Η κατάβαση έγινε από την Κακόσκαλα.
ΚΑΚΟΣΚΑΛΑ ΟΛΥΜΠΟΥ
ΚΑΚΟΣΚΑΛΑ ΟΛΥΜΠΟΥ
Μαζί με πολλούς Σέρβους  που κατέβαιναν και αυτοί ταυτόχρονα.  Μια μικρή ομάδα κινήθηκε για το Σκολιό  ενώ οι υπόλοιποι περίμεναν στην Σκάλα. Εγώ ακολούθησα την ομάδα προς Σκολιό ευκαιρία για SOTA.
ΟΛΥΜΠΟΣ ΜΕ ΘΕΑ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΥΤΙΚΑ
Ξεκίνησα τις κλήσεις  με το φορητό ασύρματο πρώτος απάντησε  ο Γιώργος  SV2FLL, ο Γιώργος SV2NCH,  η Ερασμία SY2ASX, ο Στέργιος SY2BEX, ο Λάζαρος SV2OYO/P, Ο πατήρ Εφραίμ  SY4AFS  από την Καρδίτσα.  Βεβαία κατά την διάρκεια του SOTA  είχα κάποια πειραχτήρια δίπλα μου που αποσυντόνιζαν  την προσπάθεια μου.  Η καλή διάθεση  περίσσευε όλα ήταν τέλεια. Τελειώνοντας η ομάδα επέστρεψε στο καταφύγιο.
ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 2816m.
Εγώ συνέχισα για μια κορυφή ακόμη. Προορισμός  ο Άγιος Αντώνιος που ήταν απέναντι από το Σκολιό.  Σε μια ώρα είχα φτάσει στον Άγιο Αντώνιο. Πρώτα έκανα μια περιήγηση στο εσωτερικό του καταφυγίου.  Το καταφύγιο είναι για έκτακτες διανυκτερεύσεις δηλ. δεν πρόκειται για οργανωμένο καταφύγιο με υπηρεσίες.  Ένα θεματάκι με την καθαριότητα το είχε  και με την ακαταστασία.


Αυτοί που το χρησιμοποιούν καλό είναι να το προσέχουν. Βγάλτε τα σκουπίδια έξω, φτιάξτε τις κουβέρτες που σκεπαστήκατε ! Απλά και Κατανοητά ώστε να παραδίδουμε τον  χώρο όπως το βρίσκουμε.
Χωρίς άλλες σπατάλες χρόνου  αφοσιώθηκα στο SOTA. Ο καιρός άρχισε να κλείνει από ανατολικά και αυτό με έκανε να κάνω κλήσεις.
SV3GLI/P ON SV/TL-004 ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 2816m.
Πρώτος ο φίλος μου ο Γιώργος SV2NCH στη συνέχεια η Ερασμία  SY2ASX , o Γιώργος SV2FLL και η Δέσποινα SV2RUH όλοι από την Κατερίνη.
Ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους που επικοινώνησαν μαζί μου καθόλη την διάρκεια που βρισκόμουν στις κορυφές  του Ολύμπου.
Η επιστροφή έγινε  το απόγευμα στο καταφύγιο από τα Ζωνάρια. Μοναχική διαδρομή που την ευχαριστήθηκα σε μέγιστο βαθμό.
ΕΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
ΕΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
Την επόμενη μέρα αποχαιρετίσαμε τις κορυφές  του Ολύμπου. Η κατάβαση έγινε από το Οροπέδιο Μουσών, Λαιμό, Σκούρτα, Πετρόστρουγκα  και κατάληξη στην Διασταύρωση όπου μας παρέλαβε το λεωφορείο.
Στάση κάναμε για φαγητό στο Λιτόχωρο, η επιστροφή  στην Τρίπολη έγινε αργά το βράδυ.

SV3GLI/P ON SV/PL-120 ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ 1571m.

Τελευταία εξόρμηση για τον μήνα Σεπτέμβριο  έγινε στο Δυτικό Μαίναλο σε  Ξεροβούνι και Πλιοβούνι. Μια υπέροχη διαδρομή μέσα σε πυκνό δάσος  στο Μαίναλο. Διαδρομή που έχουμε περιγράψει σε προηγούμενες αναρτήσεις.


O ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ

SV3GLI/P ON SV/PL-121 ΠΛΙΟΒΟΥΝΙ 1643m.
Ο Σεπτέμβριος  ήταν ένας πολύ καλός μήνας για ορειβασία και εμείς το εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.