Powered By BloggerTips.gr

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ SOTA GREECE SV3GLΙ/P

SV3GLI/P & ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΣΚΙΠΙΖΑ ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  SOTA GREECE SV3GLΙ/P

SV/PL-134 ΤΣΟΥΓΚΑ 1371m
SV/PL-132 ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ 1266m
SV/PL-119 ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 1547m
SV/PL-021 ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ 1981m
SV/PL-023 ΞΕΡΑΚΙΑΣ 1711m,
SV/PL-124 ΒΟΥΡΒΟΥΛΑ 1860m
SV/PL-111 ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ –ΣΚΙΠΙΖΑ 1935m.

Πολλές και ενδιαφέρουσες εξορμήσεις  έγιναν τον μήνα Απρίλιο. Είχαμε αφήσει μια μικρή κορυφή από τις όμορφες κορυφές του Αρτεμισίου. Στις 2 Απριλίου ξεκινήσαμε με τον Γιάννη για την Τσούγκα, εύκολη διαδρομή σύντομη με πολύ καλή θέα στον Αργολικό Κόλπο. Ξεκίνησα αμέσως τις επαφές για το πρόγραμμα SOTA. Συνολικά έγιναν 38 επαφές σε βραχέα κύματα και στα υπερβραχέα κύματα. Αυτό που κρατώ από την όμορφη αυτή εξόρμηση ήταν η πολύ καλή διάδοση στα VHF και η μεγάλη συμμέτοχη Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών.
SV3GLI/P ON SV/PL-134 ΤΣΟΥΓΚΑ 1371m.
Πρώτη επαφή με τον Παναγιώτη SV8/SV3PML/MM από τα Κύθηρα, από την Κρήτη έγινε επαφή με τον Γιάννη SV9CJO, αμέσως μετά ο Χάρης  SV1GRB  και ο Κώστας SV1QZT από Αθήνα, ο Βασίλης SV3ISZ και ο Παναγιώτης  SY3BSU. Η όμορφη παρέα μεγάλωνε και θύμιζε Contest  τουλάχιστον για την Νότια Ελλάδα που είναι πρωτόγνωρη αυτή η μεγάλη συμμέτοχη. Από Αθήνα έγινε επαφή με τον  Δημήτρη  SV1LHZ ,και από Αργολίδα με τον Χρήστο SV3BLX και τον Κυριάκο SY3BFO. Αυτό για μένα ήταν υπέροχο, μοναδικό και η χαρά μου πολύ μεγάλη.  Τους ευχαρίστησα όλους και αναχωρήσαμε με τον Γιάννη από το καταπράσινο τοπίο της Τσούγκας.
ΓΙΑΝΝΗΣ
Επόμενη εξόρμηση στο δύσβατο Μαυροβούνι στην Αργολίδα.
SV3GLI/P ON SV/PL-132 ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ 1266m.
Ευτυχώς είχα κρατήσει την διαδρομή στο GPS και με την εμπειρία της πρώτης φοράς, η ανάβαση έγινε χωρίς κάποια δυσκολία. Έγιναν επαφές στα Βραχέα κύματα, ενώ λόγω ότι ήταν καθημερινή δεν ακούστηκε κανείς.
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ 1266m.
Στην συνέχεια μια προπονητική εξόρμηση στον Προφήτη Ηλία στην Κοκκινόβρυση Αλωνίσταινας  με υπέροχο καιρό και απόλυτη ηρεμία μέσα στο υπέροχο ελατοδάσος.
ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 1547m
ΚΟΚΚΙΝΟΒΡΥΣΗ ΑΛΩΝΙΣΤΑΙΝΑΣ


Έγιναν επαφές στους 14 MHz και στους 145 MHz. Στα VHF  πραγματοποιήθηκαν επαφές με τον Σταύρο  SV0FM από την Κεφαλλονιά και τον Δημήτρη  SV3JZS από τον Πύργο Ηλείας.
SOTA GREECE
SOTA GREECE
Η κατάβαση έγινε από την ίδια διαδρομή με την καθιερωμένη στάση στην Βρύση της Κοκκινόβρυσης.
ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ 1981m.
ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ 1981m.
Τριπλή εξόρμηση  στο Μαίναλο. Καθημερινή, ξεκίνησα την μοναχική ανάβαση προς Οστρακίνα,  ο καιρός υπέροχος, η διαδρομή πανεύκολη, με την πρωινή δροσούλα να βοηθά στην ανάβαση, σε μια ώρα είχα φτάσει στην κορυφή περνώντας την τελευταία χιονούρα που είχε το βουνό.
 Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΙΟΝΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ
Χωρίς καθυστερήσεις έστησα τον εξοπλισμό κεραίες, πομποδέκτη, μπαταρία και άρχισα τις επαφές με ραδιοερασιτέχνες από Ευρωπαϊκές χώρες. Τελειώνοντας  έβαλα φωνή στα VHF,  ακούστηκε ο Παναγιώτης SV3PLM/MM  από τα Κύθηρα.
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΟΣΤΡΑΚΙΝΑΣ ΓΙΑ SOTA
Προσπάθησα μήπως ακούσω κι άλλον ραδιοερασιτέχνη αλλά τίποτε. Μάζεψα τον εξοπλισμό, πήρα το μονοπάτι του γυρισμού φτάνοντας στο πάρκινγκ του χιονοδρομικού όπου είχα αφήσει το αμάξι. Ανεφοδιασμός σε νερό και κολατσιό και αμέσως έφυγα για την επόμενη κορυφή τον Ξερακιά που είναι απέναντι από την Οστρακίνα και πίσω από το Σφενδάμι.  Άλλη μια ώρα ανάβασης έχοντας αφήσει το μονοπάτι που πάει για Μουρτζιά και αυτοσχεδιάζοντας στη σάρα για την κορυφή.
ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΑΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΡΑΚΙΑ
Εκεί  η Κορυφή είναι μέσα στα έλατα, από την μια είχα ίσκιο αλλά από την άλλη  δεν υπάρχει καλή διάδοση σημάτων. Κατάφερα και έκανα 25 QSO.
SV3GLI/P ON SV/PL-023 ΞΕΡΑΚΙΑΣ 1711m.
Έκανα κολατσιό στην κορυφή μετά μάζεψα τον εξοπλισμό και έφυγα από τον Ξερακιά. Η κατάβαση έγινε σε χαλαρούς ρυθμούς. Φτάνοντας πάλι στο αμάξι έκανα ένα 15 λεπτό διάλειμμα. Εκεί μετακίνησα το αμάξι μέχρι το παλιό Πολωνέζικο Λιφτ στο Χιονοδρομικό Κέντρο Οστρακίνας.
Σειρά είχε η τρίτη κορυφή στο Μαίναλο, η Βουρβούλα. 
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΒΟΥΡΒΟΥΛΑ  1860m. SV/PL-124
Η πορεία εύκολη και γνώστη, η καλοκαιρία έκανε την ανάβαση παιχνίδι. Φτάνοντας στην κορυφή έστησα για μια ακόμη φορά την κεραία και τον εξοπλισμό για το πρόγραμμα SOTA. Η διάδοση δεν ήταν καλή και με το ζόρι έκανα 15 επαφές. Ήμουν ευχαριστημένος, είχα επιτύχει τον στόχο μου κάνοντας 3 κορυφές του Μαινάλου την ίδια μέρα. Η κατάβαση έγινε το απόγευμα. Επιστροφή στην Τρίπολη και ξεκούραση ως την επόμενη εξόρμηση.
ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΟΛΙΓΥΡΤΟ ΣΚΙΠΙΖΑ 1935m.
Δεν πέρασαν 3 ημέρες και πάλι στα βουνά. Αυτή την φορά με τον Γιάννη, ξεκινήσαμε για Ολίγυρτο και την κορυφή Σκίπιζα. Πρωί Κυριακής  φτάσαμε στο διάσελο της Κανδήλας όπου ξεκινήσαμε την ανάβαση από το σηματοδοτημένο μονοπάτι. Ανεβαίνοντας μέχρι τις Λάκκες κάναμε την πρώτη στάση όπως πάντα.  Ένα σνακ και συνεχίσαμε για την πηγή που υπάρχει στην διαδρομή προς την Κορυφή. Φτάνοντας εκεί διαπιστώσαμε ότι κάποιος ηλίθιος είχε ξηλώσει τον σωλήνα από την Δεξαμενή που συγκράτα το νερό της πηγής.
ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΩΛΗΝΑ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ.


Η ηλιθιότητα ξεπερνά τα πάντα.  Εμείς καταφέραμε και ήπιαμε νερό, αλλά αργότερα  φτάνοντας προς το καλοκαίρι σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα. 
Συνεχίσαμε την ανάβαση και σε σύντομο χρονικό διάστημα φτάσαμε στην Κορυφή Σκίπιζα. Φυσούσε δυνατά, αναγκαστήκαμε να στήσουμε την κεραία λίγο πιο κάτω από την κορυφή.
SOTA GREECE SV3GLI/P ON SV/PL-111
Ξεκίνησα να καλώ στα βραχέα κάνοντας 29 επαφές. Μετά πήρα το φορητό και πήγα στο ψηλότερο σημείο. Έβαλα φωνή στα VHF πρώτος απάντησε  ο Βασίλης SV3ISZ, στην συνέχεια ακούστηκε και έγινε επαφή με τον  Γιάννη SV3/SV1KXO που βρισκόταν στην περιοχή Κορινθίας, επόμενη επαφή με τον Δημήτρη από την Λειβαδιά  SV1RUY και τέλος ακούστηκε ο Κυριάκος  SY3BFO από Αργολίδα. Τελειώνοντας τις επαφές στα VHF δοκιμάσαμε με τον Βασίλη SV3ISZ και στα μικροκύματα UHF. Η επικοινωνία ήταν επιτυχής με καλύτερη διαμόρφωση από ότι VHF.
ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΕΜΟ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ 
Μαζί με τον Γιάννη μαζέψαμε τον εξοπλισμό  και αποχωρήσαμε από την κορυφή.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΣΚΙΠΙΖΑ 1935m. ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ 
Η κατάβαση έγινε από την ίδια διαδρομή. Βεβαία κατά την κατάβαση  θυμηθήκαμε την πρώτη ανάβαση στην κορυφή με γνωστό σύλλογο  πριν πολλά χρόνια και τις πλάκες που είχαμε σκαρώσει  σε εκείνη την ανάβαση. Το γέλιο κυριαρχούσε μέχρι που φτάσαμε στο αμάξι. Το μεσημέρι επιστρέψαμε στην Τρίπολη έχοντας φορτίσει τις μπαταρίες αλλά και τον οργανισμό μας με  φρέσκο οξυγόνο.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.