Powered By BloggerTips.gr

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Καλή Χρονιά Ευτυχισμένο το 2017 ! Happy New Year 2017 !


HAPPY NEW YEAR

Μια μέρα έμεινε για να τελειώσει και το 2016. Ας δούμε πρώτα τις τελευταίες εξορμήσεις μας πριν περάσουμε στις καθιερωμένες ευχές για την έλευση του νέου χρόνου. Το μήνα Νοέμβριο εξορμήσαμε στην Μεγάλη Ζήρεια 2375m. πριν πέσουν τα πολλά χιόνια και για τον μήνα Δεκέμβριο μια έξοδο εδώ κοντά στην Τρίπολη στο φανταστικό τείχος, στο Κτενιά 1635m.
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ GPS
Η Μεγάλη Ζήρεια SV/PL-005 είναι το δεύτερο ψηλό βουνό της Πελοποννήσου με υψόμετρο 2375 μέτρα. Η ανάβαση ξεκίνησε από το οροπέδιο ακολουθώντας την κλασική διαδρομή που περνά από το καταφύγιο του ΕΟΣ Κορίνθου και συνεχίζει μέσα στο λούκι ως το πρώτο διάσελο. Λίγο πιο πάνω συναντάς το χωματόδρομο που οδηγεί στη στάνη. Αφήσαμε τον χωματόδρομο και πλέον ακολουθούμε την ράχη ως την κορυφή. Η διαδρομή είναι εύκολη χωρίς δυσκολίες. Ως συνήθως στην Μεγάλη Ζήρεια πάντα ο άνεμος είναι ενισχυμένος και αυτός ήταν ο λόγος που για το Πρόγραμμα SOTA έγιναν επαφές μόνο στα VHF.
SV3GLI/P ON SV/PL-005 ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΡΕΙΑ 2375m. ΣΗΜΕΙΟ.
Πρώτος που ακούστηκε ήταν ο Γρήγορης από την Κρήτη SV9/SV2BFJ αμέσως μετά ο Νίκος SV1LKE από την Αθήνα, ακολούθησε επαφή S2S ( SUMMIT TO SUMMIT) με τον Σταύρο SY2BIK/P από την SV/TL-067. Στην συνέχεια έγινε επαφή με τον Βασίλη SV3IRK από το Άργος τον Γιάννη SV1ELN από Αθήνα και τέλος με τον Βασίλη SV1QY από Αθήνα.
 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΖΗΡΕΙΑΣ
Ο άνεμος δεν έλεγε να κοπάσει, αυτό μας ανάγκασε να βγάλουμε φωτογραφίες και να αποχωρήσουμε από την Κορυφή. Κολατσιό κάναμε πιο κάτω σε ένα απάνεμο σημείο της πλαγιάς. Η κατάβαση έγινε από την ίδια διαδρομή, επιστρέψαμε στην Τρίπολη αργά το βράδυ.

SELFIE SV3GLI/P ON SV/PL-097 ΚΤΕΝΙΑΣ 1635m.
Η τελευταία εξόρμηση έγινε στον Κτενιά 1635m. SV/PL-097 στις 10 Δεκεμβρίου. Ο πάγος ήταν έντονος σε μια ηλιόλουστη μέρα. Όπου φυσούσε ένιωθες έντονα το κρύο. Η πορεία δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο, μόνο ένα κοπάδι από αγελάδες έσπασε την μονοτονία. 

Η ανάβαση διήρκεσε 2:30 ώρες. Έστησα την Κεραία για τα βραχέα για το Πρόγραμμα SOTA, στα VHF δεν υπήρχε κίνηση. Στα βραχέα η ανταπόκριση των συναδέλφων ήταν ικανοποιητική 28 επαφές  στους 14 MHz. Η κατάβαση έγινε αργά το απόγευμα λίγο πριν το νύχτωμα. 
SOTA RIG
Μέσα στο 2016 έγιναν 38 εξορμήσεις για SOTA συγκεντρώνοντας 232 βαθμούς και βρέθηκα στην 5η Θέση για το 2016. Για μένα το σημαντικό ήταν η απόκτηση ενός Ελληνικού βραβείου SOTA. 

Work All Greece Award
Work All Greece Award
Ήταν αυτό της επαφής με τις 10 περιοχές της Ελλάδας. Μου πήρε αρκετά χρόνια διότι έπρεπε κάποιος να ενεργοποιήσει μια περιοχή της Ελλάδος στο πρόγραμμα SOTA που δεν είχα, την Θράκη ή την Κρήτη.Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε ενδιαφέρον από συναδέλφους να ενεργοποίησουν κορυφές στις περιοχές αυτές.  Ο Συνάδελφος και φίλος από την Κατερίνη ο Γιώργος SV2CNE πήγε στην Θράκη και ενεργοποίησε την Περιοχή βγαίνοντας και στους 7 μεγακύκλους για τον ελλαδικό χώρο. Θέλω να τον ευχαριστήσω και δημόσια για το QSO αυτό.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που επικοινωνήσατε μαζί μου στις εξορμήσεις μου για SOTA, αλλά και όλους εσάς που προσπαθήσατε να επικοινωνήσετε χωρίς να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα λόγω διάδοσης. 
 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το Alpineclubtripolis και εγώ προσωπικά σας ευχόμαστε, Καλή Χρονιά Ευτυχισμένο το 2017 ! 

Ότι επιθυμεί ο καθένας από εσάς να πραγματοποιηθεί! 

Υγεία & Ευτυχία σε όλο τον κόσμο ! 

Καλές Ορειβατικές και Σοταδικες Εξορμήσεις !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.