Powered By BloggerTips.gr

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

SOTA GREECE SPRING PARTY 03/04/2016 – SV/PL-098 ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ 1772m. SV/PL-134 ΤΣΟΥΓΚΑ 1371m.

sota greece
SOTA GREECE SPRING PARTY SV3GLI/P
Σειρά στις ανοιξιάτικες εξορμήσεις του Alpine Club Tripolis είχε το Αρτεμίσιο, ανάβαση στη κορυφή Κούτρουλος και μάλιστα με συμμέτοχη στο Sota Greece Spring Party. Από το βράδυ όλα ήταν έτοιμα, μπαταρίες καλώδια κεραίες VHF βραχέα για 14 & 7 MHz όλα τα απαραίτητα για την ανάβαση είχαν τοποθετηθεί με προσοχή στα σακίδια. Το πρωί της Κυριακής αναχωρήσαμε από την Τρίπολη για Νεστάνη με τελικό προορισμό τη βρύση του Μπρακατσάκι.
ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ 1772m. ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ
 Η ανάβαση ξεκίνησε από το γνωστό μονοπάτι που ανεβαίνει ψηλά και τραβερσάροντας την πλαγιά συναντάμε αραιά και που την παλιά σήμανση που σε οδηγεί στην διασταύρωση των μονοπατιών που έρχεται από τις Καρυές. Το ακολουθούμε και βγαίνουμε στην Κορυφή.
ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΜΕ GPS
Ήμαστε στην κατάλληλη ώρα που είχαμε δηλώσει ότι θα βγούμε στο αέρα για το Sota Greece Spring Party. Συναρμολογήσαμε την κατευθυνόμενη κεραία Yagi 3 στοιχείων, στήσαμε τον ιστό έχοντας πάνω την Inverted V για τους 7 & 14 MHz και φυσικά την Γαλανόλευκη Σημαία που αφήνεται στον άνεμο να κυματίζει και να σε μαγεύει με την όψη της και το ήχο της.
H ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ - Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ
Με βοηθό τον Γιάννη να χειρίζεται την Yagi ξεκίνησα τις επαφές στα VHF. Συνολικά έγιναν 27 επαφές από όλη την Ελλάδα με την πιο μακρινή από την Κρήτη με τον Βασίλη SV9KNN/P από την κορυφή SV/CR-023. Στους 7 MHz η διάδοση μαζί με το contest ήταν χάλια, ενώ στους 14 MHz έγιναν επαφές με Ευρωπαϊκούς Σταθμούς με εξαίρεση τον Ανδρέα SV1AVE από την Αθήνα και τον Μιχάλη SV2HSZ/P που βρισκόταν στη κορυφή SV/MC-034.
Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ
Όσο εμείς ασχολούμασταν με το SOTA έρχονται στην κορυφή 3 ορειβάτες. Τους χαιρετάμε και διαπιστώνουμε ότι είμαστε γνώριμοι από παλιότερες αναβάσεις. Εγώ συνέχισα λίγο ακόμη με τον ασύρματο ενώ ο Γιάννης κουβεντιάζει με τους συνορειβάτες από το Ναύπλιο. Είναι ο Δήμος, ο Γιώργος από το Ναύπλιο και ο Αγγελής που το ξέραμε από παλιά. 
ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ, ΕΓΩ, Ο ΑΓΓΕΛΗΣ, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ 
Συζητάμε για κοινές αναβάσεις που είχαμε κάνει σε Σμόλικα και τον Γράμμο και για αλλά βουνά. Προβληματιζόμαστε για το περιβάλλον που απειλείται από την ανθρωπινή παρέμβαση. Η κουβέντα έχει πάρει ωραίες διαστάσεις και κανείς δεν βιάζεται να κατεβεί από την κορυφή.
ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ 1772μ. ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ
Μαζέψαμε τα πράγματα μας βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες με τους φίλους μας από το Ναύπλιο και κατηφορίσαμε μαζί στο μονοπάτι που αυτοί οι ίδιοι είχαν σηματοδοτήσει με απόλυτη ακρίβεια και επιτυχία. Φτάσαμε μαζί μέχρι την διασταύρωση που χωρίζουν τα μονοπάτια, χαιρετηθήκαμε και ελπίζουμε να τους ανταμώσουμε και πάλι σε κάποια κορυφή.
ΤΟ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ 1772μ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΣΟΥΓΚΑ
Γραμμή τώρα για το εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής και την βρύση του Μπρακατσάκι. Φτάνοντας εκεί, κάναμε ανεφοδιασμό σε νερό κολατσίσαμε κάνοντας μια ολιγόλεπτη ξεκούραση.

Η ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΜΠΡΑΚΑΤΣΑΚΙ
Θα πάμε και στην κορυφή SV/PL-134 Τσούγκα. Πήραμε το αυτοκίνητο και κινηθήκαμε μέχρι την στρούγκα και τα βοσκοτόπια του Μαυρόγιαννη. 
Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΣΟΥΓΚΑ 1371μ.
Ανηφορίσαμε μέσα στο μεσημέρι την ράχη που οδηγεί στον ανεμοδείκτη και στη συνέχεια στο μονοπάτι που μας πάει στην κορυφή Τσούγκα. Μπροστά ένα κοπάδι από αίγες. 
 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΤΣΟΥΓΚΑ 1371μ.
Φτάνοντας στην κορυφή στήσαμε κεραία μόνο για τους 14.320 MHz και βγήκαμε με καλή διάδοση κάνοντας αρκετούς Ευρωπαϊκούς σταθμούς αλλά και Αμερική. 
 ΓΙΑΝΝΗΣ 
Ξαφνικά εκεί που μιλούσα με πατάνε δυο Γερμανοί σαν να μην υπάρχει κανείς. Μην ξανακούσω λοιπόν παράπονα για Έλληνες Ραδιοερασιτέχνες από Ευρωπαίους. Αρκετά πια !!! Δυστυχώς δεν είχα την διάθεση μέσα στη κούραση να τους ηχογραφήσω. Το θέμα είναι ότι χάθηκε μια καλή διάδοση σήματος για μακρινές αποστάσεις. 
SV3GLI/P ON SV/PL-134 ΤΣΟΥΓΚΑ 1371m. 
Τα μαζέψαμε και επιστρέψαμε σιγά –σιγά από την ίδια διαδρομή. 

ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ - ΤΣΟΥΓΚΑ 1371m.
Είναι ήδη απόγευμα επιβιβαστήκαμε στο αμάξι παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής για Τρίπολη. Ευχαριστημένοι από την εξόρμηση μας, που συναντήσαμε παλιούς φίλους συνορειβάτες και περάσαμε μια μέρα στη φύση, ενώ πήγαμε πολύ καλά στο Sota Greece Spring Party.
Πάντα Ψηλά !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.