Powered By BloggerTips.gr

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Εξορμήσεις SOTA ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015

SV/PL-116 ΣΑΪΤΑΣ 1812 m.
SV3GLI/P ON SV/PL-116 ΣΑΪΤΑΣ 1812m.
Τέσσερις εξορμήσεις για SOTA έγιναν  τον μήνα Οκτώβριο. Με έναν υπέροχο καιρό ξεκινήσαμε από το διάσελο πάνω από την Λυκουρία για τον Σαϊτά 1812m, SV/PL- 116 από το χωματόδρομο κόβοντας δρόμο οπού αυτό ήταν εφικτό. Η θέα από τα ψηλά ήταν υπεροχή με ένα πέπλο ομίχλης να σκεπάζει το κάμπο του Φενεού. 
Ο ΚΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΦΕΝΕΟΥ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟΣ  ΜΕ ΟΜΙΧΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑΣ
Σε 1:15 min ήμασταν στην κορυφή. Έγιναν 17 επαφές στους 14 MHz καθώς και με τον Χρήστο SV2OXS. Η κατάβαση έγινε από την ίδια διαδρομή. 

 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΣΑΪΤΑΣ 1812m.
Δεύτερη κορυφή ήταν ο Κτενιάς 1635m. SV/PL-097 ξεκινήσαμε από την Τρίπολη με ομίχλη αλλά με γενικά αίθριο καιρό. 
ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΧΑΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ.
Τα υπερβολικά σημάδια σηματοδότησης έως τα μισά της διαδρομής περιπλέκουν  την κατάσταση κάνοντας κύκλους χωρίς νόημα. 

ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΤΕΝΙΑ 1635m. 
Η ανάβαση από την κορυφογραμμή του Κτενιά είναι μαγευτική. Φτάσαμε στην κορυφή και στήσαμε κεραίες για το Πρόγραμμα SOTA. Ανταποκρίθηκαν αμέσως στα VHF στα 2 Μέτρα, Ο Alby SV1HX, ο Νίκος SV1BSW, ο Γιάννης SV1JSN όλοι από την περιοχή της Αττικής. Συνολικά έγιναν 34 qso. Κατεβήκαμε το μεσημέρι  με υπέροχο καιρό, ότι πρέπει για ορειβατικές εξορμήσεις.

SV3GLI/P ON SV/PL-097 ΚΤΕΝΙΑΣ 1635m.
Η επόμενη κορυφή έγινε στις 25 του μηνός, ήταν ο Προφήτης Ηλίας στο Παρθένιον Όρος SV/PL-142. 

ΠΑΡΘΕΝΙΟΝ ΟΡΟΣ 1215m. SV/PL-142
ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ 
Η ανάβαση  έγινε με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ευτυχώς το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία μας προστάτευσε από το κρύο και τον άνεμο.  

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ. 
SV3GLI/P ON SV/PL-142 
Ημέρα με πολλά contest και αυτό είναι αποτρεπτικό να βρεις καθαρή συχνότητα για sota στους 14 MHz. Έγιναν μόνο 7 επαφές στους 14 MHz και άλλες 7 επαφές στους 7 MHz με Έλληνες συναδέλφους. Επιστρέψαμε το μεσημέρι στην Τρίπολη έχοντας γευτεί τις πρώτες κρύες μέρες του χειμώνα που έρχεται.

ΠΙΚΕΡΝΙΩΤΙΚΑ ΒΟΥΝΑ 1168 m SV/PL-135
Κλείσαμε τον μήνα με ανάβαση στα Πικερνιώτικα Βουνά SV/PL-135. Οι μετεωρολόγοι  έλεγαν ότι θα είχε βροχές. Ο καιρός βαρύς, μουντός τα σύννεφα χαμηλά πάνω από τα κεφάλια μας. 

Ο ΚΑΜΠΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ 
Το κρύο ισχυρό με δυνατό άνεμο να μας χτυπά από όλες τις πλευρές. Φτάνοντας στην κορυφή ο ισχυρός άνεμος μας κάνει να παραφυλαχθούμε σε κάτι μικρά βράχια λίγο κάτω από την κορυφή. Στήσαμε κεραία με δυσκολία για τους 14 mhz, έγιναν 26 επαφές  στα γρήγορα. 
SV3GLI/P ON SV/PL-135 ΠΙΚΕΡΝΙΩΤΙΚΑ ΒΟΥΝΑ 1168m.
Όλα έδειχναν  ότι σε λίγο θα μας έπιανε βροχή. Η κατάβαση έγινε γρήγορα  υπό το φόβο βροχής. Λίγο πριν φτάσουμε στο αμάξι  μας έπιασε  τελικά η βροχή. Ευχαριστημένοι που προλάβαμε  επιστρέψαμε στην Τρίπολη  κλείνοντας ιδανικά το μήνα  για το πρόγραμμα SOTA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.