Powered By BloggerTips.gr

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΒΑΝΑ 2110m. SV/PL-107 & ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΒΟΥΝΙ 1110m. SV/PL-155 08/11/2015


SV/PL-107 ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΒΑΝΑ 2110m.
Πάλι στο συγκρότημα Αροάνια Όρη αυτήν την φορά στην Ντουρντουβάνα. Με σύμμαχο τον καλό καιρό αφήσαμε την Τρίπολη οδηγώντας προς Λυκουρια,ανηφορίσαμε προς το διάσελο, δεξιά μας ο Σαΐτας και αριστερά η επιβλητική Ντουρντουβάνα. Κατηφορίσαμε 2 χιλιόμετρα και στρίψαμε αριστερά στο χωματόδρομο που οδηγεί στις στάνες. Στην πρώτη στάνη αφήσαμε το ΙΧ και περπατώντας το χωματόδρομο ανηφορίσαμε έως την δεύτερη στάνη. Εκεί μας καλωσόρισαν οι σκύλοι. Ανηφορίσαμε από το μονοπάτι που χρησιμοποιούν τα κοπάδια. Τα γιδοπρόβατα διάσπαρτα στις πλαγιές δεν ενοχλούνται από την παρουσία μας και απολαμβάνουν την βόσκηση. 
ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ
Ο καιρός καλός με υψηλή θερμοκρασία για την εποχή. Το μακρυμάνικο μαύρο ισοθερμικό, δεν ήταν η καλύτερη επιλογή. Ακολουθούμε το μονοπάτι, σήμανση δεν υπάρχει αλλά η πορεία είναι γνώστη από προηγούμενες επισκέψεις. 
Η ΠΛΑΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΑΡΕΣ ΘΕΛΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΟΧΗ !
Η ΘΕΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ 
Ανεβαίνοντας περνάμε από τις πλαγιές της Τριανταφυλλιάς περνώντας από τις ατελείωτες σάρες. Στην συνέχεια βγήκαμε στο διάσελο Τριανταφυλλιάς και Ντουρντουβάνας. Ανηφορίσαμε από αριστερά της κορυφής και κατόπιν στην κορυφογραμμή έως το τριγωνομετρικό κολονάκι.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΒΑΝΑΣ 2110m.
Ξεκίνησα τις επαφές στα VHF στα 2 Μέτρα, δοκιμάζοντας την νέα πτυσσόμενη κεραία, ιδιοκατασκευή. Δεν την είχα δοκιμάσει ξανά ούτε που ήξερα πόσα στάσιμα βγάζει.
SV3GLI/P ON SV/PL-107
Μόλις την είχα κατασκευάσει. Τελικά έγιναν επαφές με τον Alby SV1HX, τον Γιάννη SV1JSN,τον Θοδωρή SV8/SV1MNF/M  στην Κάρυστο, τον Βασίλη SV1PAJ και τον Τόλη SV1IUY από Αθήνα. Τελικά η πτυσσόμενη κεραία πήγε πολύ καλά. Συνέχισα τις επαφές στους 14 MHz ακούγοντας και κει τον Alby SV1HX και τον Σωτήρη SV1RHL από το Αιτωλικό. Τελειώνοντας με το SOTA κάναμε ένα καλό κολατσιό και αναχωρήσαμε από την κορυφή από την ίδια διαδρομή. Φτάνοντας στο αυτοκίνητο, μπροστά από αυτό βρίσκεται ο φύλακας της στάνης, ένας υπέροχος λευκός σκύλος. Δεν μας γάβγισε ήμασταν γνωστοί από πριν, καθόταν και φυλούσε το αυτοκίνητο.

Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΣΤΑΝΗΣ & ΤΟΥ ΑΜΑΞΙΟΥ !
Τον χαιρετίσαμε και αναχωρήσαμε προς Φενεό με σκοπό και δεύτερη κορυφή την ίδια ημέρα.
SV/PL-155 ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΒΟΥΝΙ 1110 m.
Το Στρογγυλοβούνι 1110m. Περάσαμε από το χωριό και ανηφορίσαμε από τον χωματόδρομο προς το μνημείο πεσόντων και μετά βήμα μέχρι την κορυφή.

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ 
 Γρήγορες επαφές στο SOTA μόνο στα 20 μέτρα.
SV3GLI/P ON SV/PL-155 ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΒΟΥΝΙ 1110m.
Ήταν απόγευμα πλέον και έπρεπε να επιστρέψουμε. Κατηφορίσαμε από τον χωματόδρομο περνώντας από το γήπεδο που γίνεται αγώνας τοπικού πρωταθλήματος και επικρατεί το αδιαχώρητο από κόσμο και αυτοκίνητα. Επιστρέψαμε στην Τρίπολη με το νύχτωμα έχοντας ολοκληρώσει άλλη μια εξόρμηση με επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.