Powered By BloggerTips.gr

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

Εξορμήσεις SOTA Σεπτέμβριος 2015

SV3GLI ON SV/PL-157 ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 1216m.ΒΛΑΧΕΡΝΑ
Πολλές ήταν οι εξορμήσεις για το μήνα Σεπτέμβριο για το Πρόγραμμα SOTA. Συνολικά 15 αναβάσεις σε κορυφές μικρές και μεγάλες στην Πελοπόννησο, μαζεύοντας 82 βαθμούς. Σήμερα θα σας περιγράψω τις αναβάσεις στο όρος Μαίναλο. Για τον Ταΰγετο θα αναφερθούμε αναλυτικά σε λίγες μέρες.

Στις 8 Σεπτεμβρίου πήγαμε στην Βλαχέρνα στον Προφήτη Ηλία SV/PL-157, μια ηλιόλουστη καθημερινή μέρα. Έγιναν 10 επαφές στα 20 μέτρα χαλαρά και όμορφα. Επισκεφτήκαμε την Παναγία της Βλαχέρνας και φύγαμε για την επόμενη κορυφή. Περάσαμε από Βυτίνα, στρίψαμε για Ελάτη και μπήκαμε στον χωματόδρομο για την Μαδάρα SV/PL-122.

SV3GLI ON SV/PL-122 ΜΑΔΑΡΑ 1585m. 
Όλα καλά με λίγες επαφές και εκεί, λόγω ότι ήταν καθημερινή μέρα, πάλι καλά να λέτε. Φεύγοντας κατηφορίζοντας στον δρόμο, διαπίστωσα ότι έχω χάσει το κινητό μου τηλέφωνο. Όχι τίποτε άλλο δεν είχα πάρει την φωτογραφική μηχανή και είχα τραβήξει με αυτό τις φωτογραφίες, άντε μετά να σε πιστέψουν μερικοί ότι έκανες τις κορυφές. 
ΜΑΔΑΡΑ 1585m. SV/PL-122
Γύρισα πάλι πίσω με οδηγό το GPS, το βρήκα δυο στροφές πιο πάνω μέσα στα χορτάρια. Το άκουσα να τραγουδά από τα καλέσματα που έκανε ο Γιάννης. Επιστρέψαμε στην Τρίπολη, φορτίζοντας κατευθείαν τις μπαταρίες για την επόμενη έξοδο.

ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ, ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ !!!
Μετά από 4 ημέρες εξορμήσαμε πάλι στο Μαίναλο, ξεκινώντας από το Μεσοβούνι 1718m. 
SV/PL-123, μια καλή δυνατή ανάβαση μέσα στο δάσος. 
SV3GLI/P ON SV/PL-123 ΜΕΣΟΒΟΥΝΙ 1718m.
Έγιναν επαφές στα 20 μέτρα, ενώ στα VHF ακούστηκε ο Χαράλαμπος SV8XW από το Αργοστόλι.  Κατεβήκαμε από τα ίδια στις Λάκκες Ρούχοι.

ΓΙΑΝΝΗΣ
Αμέσως γεμίσαμε τα μπουκάλια με νερό πήραμε τα σνακ που είχα αφήσει στο αυτοκίνητο και φύγαμε για την Τζελάτη 1868m. SV/PL-022. Εκεί στην Κορυφή έγιναν επαφές στα 20 μέτρα αλλά και στα 40 μέτρα για τον Ελλαδικό χώρο. Συνομίλησα με τους φίλους από την Κατερίνη τον Χρήστο SV2OXS και τον Γιώργο SV2NCH. Τα μαζέψαμε και φύγαμε για την επόμενη κορυφή τον Προφήτη Ηλία 1547m. SV/PL-119 στην Κοκκινόβρυση Αλωνίσταινας. Είμαστε ακριβώς απέναντι από την Τζελάτη. 
SV3GLI/P ON SV/PL-022 ΤΖΕΛΑΤΗ 1868 m.
Ο δρόμος γνωστός και η ανάβαση σχετικά εύκολη. Λίγο πριν την κορυφή μας υποδέχτηκαν δυο σκύλοι που προστάτευαν το κοπάδι. Ήταν πολύ φιλικοί, ήρεμοι και χαρούμενοι. Κρίμα, μου είχαν τελειώσει τα φαγώσιμα να τους δώσω κάτι. Μας συνόδευσαν ως την κορυφή. Στην κορυφή στήσαμε την κεραία και έγιναν 17 επαφές. 

SV3GLI ON SV/PL-119 ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 1547m.
Κατεβήκαμε το απόγευμα κουρασμένοι επιστρέφοντας στην Τρίπολη από Αλωνίσταινα. 

Στις 19 Σεπτεμβρίου πήγαμε Ταΰγετο στον Προφήτη Ηλία SV/PL-001 και στον Μαλεβό SV/PL-162.  λεπτομέρειες σε λίγες μέρες.
ΝΑΙ !!! ΝΑΙ !!!! ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΜΙΛΗΣΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑΣΜΑΝΙΑ!
Συνεχίζοντας με κεκτημένη ταχύτητα τις αναβάσεις στο Μαίναλο, πήγαμε στο Ξεροβούνι 1571m. SV/PL-120 και στο Πλιοβούνι 1643m. SV/PL-121. Μέσα στο καταπράσινο Μαίναλο, με εικόνες φθινοπωρινές, μοναδικές. Σε 40 λεπτά ήμασταν στην κορυφή. Εκεί η διάδοση μας έκανε το χατίρι, επιτέλους μετά από πολύ καιρό η διάδοση μας χαμογέλασε, δυο μακρινά DX με Αυστραλία με τον Gerard VK2IO και Τασμανία με τον Steve VK7CW στα 20 μέτρα μόνο με 10 με 15 watt και κεραία την Inverted V με ιστό λιγότερο από 5 μέτρα !!! Δεν είναι πρώτη φορά που ακούστηκα στην Αυστραλία και φυσικά είμαι πολύ ευχαριστημένος για την επικοινωνία αυτή καθώς και για τον εξοπλισμό μου. Βεβαία αυτό δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τον κορυφαίο εξοπλισμό των Αυστράλων. Η κατάβαση έγινε από την ίδια διαδρομή. Συνεχίσαμε στο Πλιοβούνι SV/PL-121 ο καιρός γίνεται απειλητικός, περιφερόμαστε στους χωματόδρομους συναντώντας υλοτόμους στο δάσος, να κόβουν τα επιλεγμένα δέντρα που τους έχει υποδείξει το δασαρχείο.

ΥΛΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ.
Φτάσαμε κάτω από την κορυφή μέσα στις λάκκες. Ανεβήκαμε κατευθείαν πάνω, μονοπάτι δεν υπάρχει. Σε 45 λεπτά φτάσαμε. Την ώρα που κάναμε κολατσιό ακούστηκε στα VHF ο Ντίνος SV3IEG από τον Προφήτη Ηλία SV/PL-008 στον Ερύμανθο 2123m. Στήσαμε την κεραία για βραχέα πραγματοποιώντας 19 QSO.
SV3GLI ON SV/PL-121 ΠΛΙΟΒΟΥΝΙ 1643m. 
O Καιρός χαλούσε γρήγορα, στην κορυφή που ήμασταν πιο πριν, ήδη έπεφτε βροχή με αστραπόβροντα. Τα μαζέψαμε και φύγαμε από το Πλιοβούνι. Στο κατέβασμα έπεσε από το σακίδιο η κεραία NR- 770 που είχα πάντα μαζί μου στο SOTA. To κατάλαβα όταν έφτασα στο αμάξι. Ο καιρός δεν ήταν καλός, για να γυρίσω πίσω να ψάξω που έπεσε. Τις ευχήθηκα καλή τύχη φεύγοντας από το βουνό. Οι κυριότερες κορυφές του Μαινάλου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία για μια ακόμη χρονιά.
ΠΛΙΟΒΟΥΝΙ 1643m. SV/PL-121
Η περιπέτεια και το SOTA συνεχίζεται, μείνετε συντονισμένοι 73 de SV3GLI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.