Powered By BloggerTips.gr

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

ΤΑΥΓΕΤΟΣ 2407m. SV/PL-001 & ΜΑΛΕΒΟΣ ΤΑΥΓΕΤΟΥ 1612m. SV/PL-162 ΣΑΒΒΑΤΟ 19/09/2015

ΤΑΫΓΕΤΟΣ 
Τα τελευταία χρόνια στην εορτή του Αϊ – Λια συνηθίζουμε να πραγματοποιούμε ανάβαση στον Ταΰγετο. Όμως λόγω της Π.Ο.Σ ( Πανελλήνιας Ορειβατικής Συνάντησης) μας βρήκε να ήμαστε στον Πάρνωνα. Έτσι το Σάββατο 19/09/2015 και εν όψη καλοκαιρίας ξεκινήσαμε αυθημερόν για Ταΰγετο με το ΙΧ, ανεβαίνοντας εύκολα μέχρι το ορειβατικό καταφύγιο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ
Εκεί συναντήσαμε κι άλλους που είχαν κατασκηνώσει, κάποιοι άλλοι κατέβαιναν ευχαριστημένοι από την κορυφή. Υπήρχε κίνηση για την εποχή παρά το γεγονός ότι το καταφύγιο λειτουργεί μόνο με συνεννόηση για συλλόγους. Έτσι δεν υπάρχουν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς όλους, όπως
συμβαίνει σε άλλα βουνά Π.χ. στον Όλυμπο. Κατά την γνώμη μας ίσως να ήταν το πρώτο σε επισκεψιμότητα βουνό, εάν το καταφύγιο ήταν πάντα ανοικτό για τους επισκέπτες του βουνού.

ΑΝΤΙΣΚΗΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ
Ξεκινήσαμε στο Μονοπάτι, είχε αρχίσει να κάνει ζέστη, ανεβαίνοντας ψηλότερα μετά το πεύκο, μας δροσίζει ένα μικρό αεράκι. Συναντήσαμε και άλλους που κατέβαιναν από την κορυφή διαδοχικά, ξένοι ορειβάτες εις το πλείστον. Σε διάφορα σημεία του μονοπατιού έχουν γράψει ηλιθιότητες πάνω στα βράχια. Έλεος !!!

ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΗΤΣΟ ΑΝΕΒΗΚΕΣ !!! Ε ΚΑΙ ?
Στις πόρτες συναντήσαμε ένα ζευγάρι ορειβατών που θα έκαναν τον Πενταδάκτυλο. Εμείς συνεχίσαμε για την κορυφή, ύστερα από μια ολιγόλεπτη στάση με κουβεντούλα.

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΒΑΣΗΣ !!!
Σε 2:01 min βρισκόμασταν στην κορυφή του Ταΰγετου. Τα λαγούμια, οι μάντρες, οι χώροι γύρω από το εξωκλήσι ήταν άρτια επισκευασμένα από τον ΕΟΣ Καλαμάτας.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ .
Ξεκουραστήκαμε λίγο έχοντας δίπλα μου τον φορητό Ασύρματο TYT TH-F5. Εκείνη την χρονική στιγμή άκουσα τον συνάδελφο Χρήστο SV2OXS/P από την Κατερίνη που βρισκόταν στην κορυφή Φλάμπουρο 2188m. SV/MC-027. Αμέσως σηκώθηκα όρθιος για να έχω καλύτερο σήμα. Φώναξα διακοπή και μου απάντησε αμέσως. Το σήμα είχε καλύψει 295 χιλιόμετρα, μόνο 4 Watts. Μαζί του ήταν και ο Σταύρος SY2BIK/P όπου συνομιλήσαμε με επιτυχία.
S2S QSO ME TON ΧΡΗΣΤΟ SV2OXS/P
SV3GLI/P ON SV/PL-001 ΤΑΥΓΕΤΟΣ
Στην συνέχεια στήσαμε κεραία για τα 40 Μέτρα και 20 Μέτρα, δηλαδή για τους 7 MHz & 14 MHz.

ANTENNA INVERTED V 40M & 20M
Ξεκίνησα πρώτα με τους 14 MHz και έγιναν 51 επαφές με συνάδελφους από Ευρώπη, από τον Ελλαδικό χώρο έγινε επαφή με Κρήτη ακούστηκε ο Gil SV9RKU και ο Γιάννης από την Πάτρα SV3AQR. Συνέχισα με τους 7 MHz δίνοντας την δυνατότητα να κάνουν και οι Έλληνες την επαφή για το πρόγραμμα SOTA. Ακούστηκαν o Γιάννης SV2/SY1ADK και ο Μιχάλης SV2HSZ. Επίσης έγινε S2S, ( SUMMIT TO SUMMIT ) με τον Γιώργο SV2NCH/P, τον Διονύση SV2OYE/P και τον Γιώργο SV2CNE/P από την SV/MC-014.
ALINCO DX70 TH
Τελειώνοντας φώναξα πάλι στα 2 Μέτρα, Ταΰγετος είναι αυτός και πολύ θέλουν να τεστάρουν τα μηχανήματά τους και τις κεραίες τους. Έγιναν επαφές με τον Albert SV1HX και τον Κωνσταντίνο SV1JRM από Αθήνα.

ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ !!!
Ελπίζω να μην έμεινε κάποιος παραπονεμένος, αφού βεβαιώθηκα ότι δεν ακούω κανέναν άλλον πια, έκανα στάση για κολατσιό. Στον Προφήτη Ηλία συνεχιζόταν η προσέλευση ορειβατών. Λίγες κουβέντες με τους συνορειβάτες και φύγαμε για κάτω. Στις Πόρτες συναντήσαμε κι άλλους να ανεβαίνουν παρέα με τον σκύλο τους.
ΠΟΡΤΕΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ
Φτάσαμε στο Καταφύγιο το μεσημέρι, πήραμε το αμάξι και φύγαμε κατευθείαν με προορισμό τον Μαλεβό 1612m. SV/PL-162, που βρίσκεται στον Βόρειο Ταΰγετο πάνω από τον χωριό Γεωργίτσι.

ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΚΕΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ
Η διαδρομή μας από Σπάρτη για Καστόρειον και μετά για Γεωργίτσι, ακολουθώντας τον χωματόδρομο για Άγιο Παντελεήμονα. Εκεί φτάσαμε το απόγευμα.

ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΜΑΛΕΒΟΣ
Στις Κεραίες Κινητής τηλεφωνίας συναντήσαμε δυο συνάδελφους από Καλαμάτα τον Στέλιο SV3OQM και τον SV3APB που βρισκόταν στον Πυλώνα επισκευάζοντας την κεραία του R0 Ταΰγετου. Μέτα από λίγη κουβεντούλα τους αφήσαμε να επισκευάζουν τον αναμεταδότη και φύγαμε για την κορυφή που βρίσκεται το τριγωνομετρικό κολονάκι. Εκεί στήσαμε κεραία μόνο για τους 14 MHz γιατί διαφορετικά θα μας έπιανε το σκοτάδι στο βουνό.

SV3GLI/P ON SV/PL-162 ΜΑΛΕΒΟΣ 1612m.
Έγιναν 13 επαφές, με την διάδοση να έχει σκαμπανεβάσματα. Βγάλαμε φωτογραφίες και φύγαμε για τις κεραίες. Χαιρετίσαμε τους συνάδελφους από την Καλαμάτα και φύγαμε από το βουνό.
ΓΙΑΝΝΗΣ
Η επιστροφή έγινε με το νύχτωμα στην Τρίπολη. Άλλη μια ανάβαση στον Ταυγετο ολοκληρώθηκε με επιτυχία ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.