Powered By BloggerTips.gr

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ - ΩΛΟΝΟΣ 2223m. SV/PL-007 ΚΥΡΙΑΚΗ 06/09/2015

ALPINECLUBTRIPOLIS
ΝΙΚΟΣ, ΤΑΣΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ, SV3GLI/P, ΓΙΑΝΝΗΣ
Λίγες μέρες μετά την εξόρμηση μας στην Αργολίδα και στην Θάλασσα, πήγαμε στον Ερύμανθο. Είχε προηγηθεί από τον φίλο μας τον Τάσο ένα τηλεφώνημα να πάμε βουνό ενώ ήμασταν ακόμη σε διακοπές, είχε τσεκάρει ότι ο καιρός θα είναι υπέροχος το σαββατοκύριακο, έτσι κρατώντας την πολύμηνη υπόσχεσή μας, κανονίστηκε μια ακόμη ανάβαση στον Ωλονό 2223m.την ψηλότερη κορυφή του Ερυμάνθου.

Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ
Ξεκινήσαμε στις 5 τα ξημερώματα λόγω της απόστασης να προσεγγίσεις το βουνό, το ραντεβού ήταν στην έξοδο στην εθνική οδό Τριπόλεως – Πύργου. Ο Τάσος με τους φίλους του, τον Νίκο και τον Γιώργο μας περίμεναν ήδη. Προορισμός μας τα Καλάβρυτα και στην συνέχεια με κατεύθυνση προς Πάτρα φτάσαμε στον
ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ ΩΛΟΝΟΣ 2223m.
Κάτω Μίχα. Εκεί στρίψαμε αριστερά για Μίχα και Τσαπουρνιά. Προχωρήσαμε και λίγο χωματόδρομο μερικές στροφές μόνο, τα νεροφαγώματα ήταν αρκετά να σταματήσουν την πορεία μας.
Ετοιμάσαμε τον εξοπλισμό διαμέσου κουβεντούλας με χαλαρή διάθεση. Η διαδρομή περνάει στην αρχή από τον χωματόδρομο και μετά συνεχίζει στο μονοπάτι με καλή σήμανση. Το πλούσιο ελατοδάσος μας δίνει μια ανάσα δροσιάς, ότι καλύτερο για αρχή. Η ημέρα προβλεπόταν να είναι αρκετά ζεστή, ένας μίνι καύσωνας. Ευτυχώς η παρέα βάδιζε με καλό ρυθμό και γρήγορα τελειώσαμε με την πρώτη ανηφόρα στο τέλος του δάσους, εκεί κάναμε την πρώτη στάση.

ΣΩΛΗΝΑΣ ΕΞΑΕΡΩΣΗΣ  ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ
Συνεχίσαμε στο μονοπάτι μέχρι που συναντήσαμε τον σωλήνα εξαέρωσης. Ανεφοδιαστήκαμε με νερό, γιατί δεν ξέραμε αν πιο πάνω θα βρίσκαμε νερό στην πηγή. Ένα σνακ λίγο νερό και φύγαμε για πάνω. Διανύουμε τις πρώτες πρωινές ώρες και η ζέστη αρχίζει να γίνεται αισθητή. Σύντομα φτάσαμε στην τελευταία πηγή στο ρέμα. Ευτυχώς τρέχει γάργαρο νερό που θα μας είναι χρήσιμο στον γυρισμό. Μετά από την πρώτη καλή στάση συνεχίσαμε την ανάβασή μας ως προς την στάνη.
Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΣΤΑΝΗΣ 
Πριν Προλάβουμε να φτάσουμε στην στάνη μας υποδέχονται δυο πανέμορφα τσοπανόσκυλα. Εεεειιι φώναξα δυνατά.. γαβγίζουν αλλά είναι φιλικοί κουνώντας τις ουρές τους γύρω-γύρω. Αυτό σημαίνει ότι δεν εμπνέουν ανησυχία. Πλησιάσαμε στην στάνη ο τσοπάνης μαζεύει και καθησυχάζει τα σκυλιά, ενώ ο νεαρός που βρίσκεται στην στάνη ασχολείται με τις καθημερινές του εργασίες. Συζητήσαμε για την κτηνοτροφία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην αλπική ζώνη στο βουνό. Μας εύχεται καλό δρόμο και συνεχίσαμε την πορεία ως προς την κορυφή.ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ
Σύντομα φτάσαμε στο χαλασμένο τμήμα του μονοπατιού το οποίο παρακάμψαμε. Δεν θέλω να θέσω σε κίνδυνο κανένα μέλος της ομάδας. Συνεχίσαμε με κουβεντούλα ανεβοκατεβαίνοντας τις πλαγιές. Η κουβέντα δίνει και παίρνει και μας κάνει να λοξοδρομήσουμε λίγο πιο κάτω, χωρίς αυτό να αποτελέσει πρόβλημα στην πορεία μας. Σε λίγα λεπτά είμαστε στο σωστό μονοπάτι βγαίνοντας στο διάσελο με τα γρέκια. Ένας ταύρος μας υποδέχεται και μας επεξεργάζεται χωρίς όμως να αντιδράσει.

OLE OLE !!
Λίγο πιο πάνω έγινε η τελευταία καλή στάση πριν την τελική ανάβαση.

Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ
Συνεχίσαμε ακολουθώντας τα σημάδια για την κορυφή. Φτάσαμε στην κορυφή και η ευχαρίστηση φαίνεται σε όλη την ομάδα. Μια μικρή ξεκούραση και όλοι βοηθoύν να στήσουμε την κεραία για το SOTA.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ ΩΛΟΝΟΣ 2223μ.
ΝΙΚΟΣ, ΤΑΣΟΣ,ΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ, SV3GLI/P
Ενώ η παρέα ξεκουράζεται και κοιτά τις γύρω κορυφές, εγώ χάνομαι στον κόσμο του SOTA. Ξεκίνησα με του 14 MHz, κάνοντας 30 επαφές, ξεχωρίζουν οι επαφές με τους Έλληνες συναδέλφους τον Σωτήρη SV1RHL από την Αθήνα και τον Γιάννη SV3AQR από την Πάτρα.
Στους 7 MHz δεν υπήρξε ανταπόκριση από ελληνικούς σταθμούς το ίδιο και στα VHF.

SV3GLI/P ON SV/PL-007 ERIMANTHOS 2223m.
Τελειώνοντας με το SOTA ένα γρήγορο κολατσιό και φωτογραφίες με όλη την ομάδα.
Ήρθε η ώρα της επιστροφής ακολουθώντας την αντίστροφη πορεία. Κατηφορίσαμε σιγά -σιγά κάνοντας μόνο μια καλή στάση στην πηγή στο ρέμα.

STRONG TEAM !
Φτάσαμε στα αυτοκίνητα ευχαριστημένοι για την επιτυχή έκβαση της εξόρμησης. Από αυτές τις καλές που μας είχαν λείψει. Γυρίζοντας στην Τρίπολη δεν παραλείψαμε να κάνουμε μια στάση στα Καλάβρυτα αξιολογώντας την συνολική διαδρομή και την ανάβαση.


Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που υπάρχουν νέα άτομα στο σπορ της ορειβασίας με υγιή τρόπο σκέψης. Γιατί η ορειβασία ειδικά στην επαρχία χρειάζεται και συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.