Powered By BloggerTips.gr

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

Αποχαιρετισμός του Καλοκαιριού. Ζήτω το φθινόπωρο ! 02,03,04/09/2015

Αρχαία Επίδαυρος
Τυπικά βρισκόμαστε στο Φθινόπωρο, ουσιαστικά θα έλεγα ότι είναι καλοκαίρι. Ταξιδέψτε μαζί μου στην τελευταία καλοκαιρινή απόδραση στην Αργολίδα. Μίνι διακοπές στην Αρχαία Επίδαυρο.
Από το βράδυ ταχτοποιήσαμε τα πράγματα μας στο αυτοκίνητο, ότι χρειαζόταν για SOTA, Θάλασσα και Camping.
Ξεκινήσαμε πρωί τετάρτης με προορισμό την Αργολίδα από την Παλιά Εθνική Οδό Τριπόλεως Άργους. Κάναμε μια στάση στους Μύλους για καφεδάκι και τυρόπιτα.

SV3GLI/P ON SV/PL-066 ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 686μ.
Διασχίσαμε το Ναύπλιο με Κατεύθυνση προς Κρανίδι. Στο χωρίο Αδάμι στρίψαμε αριστερά προς τον Προφήτη Ηλία SV/PL-066 που βρίσκεται σε Υψόμετρο 686 μέτρων. Στήσαμε την κεραία για τα βραχέα δίχως καθυστερήσεις, βγήκα στην συχνότητα των 14 MHz καλημέρισα τους λίγους Chaser που ήταν στον αέρα έγιναν οι απαιτούμενες επαφές και φύγαμε από την κορυφή κατεβαίνοντας τον χωματόδρομο προσεκτικά. Συνεχίσαμε για την επόμενη εύκολη κορυφή τον Ζυγό SV/PL-061 με υψόμετρο 789 Μέτρα. 
SV/PL-061 ΖΥΓΟΣ 789m.
Φτάσαμε στο διάσελο των Διδύμων και συνεχίσαμε δεξιά στον χωματόδρομο προς τις ανεμογεννήτριες. Αφήσαμε το αμάξι πήραμε ότι χρειαζόταν για sota και με πολύ γρήγορες κινήσεις είμαι ξανά στον αέρα. Πραγματοποιήθηκαν επαφές με 17 συναδέλφους από Ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό ήταν έριξα και μια φωνή στα VHF τίποτε απολύτως. 
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟ 789μ.
Επιστροφή από τα ίδια μέχρι το διάσελο. Εκεί περάσαμε απέναντι με κατεύθυνση την κορυφή των Διδύμων. Στη ανηφόρα μπροστά μας συναντήσαμε Νταλίκες.

ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ 1121μ.
Πολύ σπάνιο θέαμα σε βουνό. Ακολουθώντας την Νταλίκα φτάσαμε έως το επιλεγμένο σημείο όπου θα ξεκινούσε η πορεία μας. Παρκάραμε στην άκρη του δρόμου με μια ματιά ακριβώς από κάτω έχει ξεφυτρώσει ένα νέο λατομείο, μάλλον εξόρυξη Μαρμάρου. 

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ
Λέμε με τον Γιάννη, αυτό ήταν τέλος πάει και αυτό το βουνό. Οι νταλίκες συνέχισαν την πορεία τους προς τα πάνω. Όλα αυτά μας προβλημάτισαν και έγιναν θέμα συζήτησης κατά την 45λεπτη ανάβαση μας στην πλαγιά του βουνού. Λίγο πριν βγούμε στην κορυφή μια Μπουλντόζα με τον τεράστιο όγκο της εμφανίζεται μπροστά μας. Πριν ένα χρόνο είχαμε επισκεφτεί την απομονωμένη παρθένα κορυφή των Διδύμων. Δεν υπήρχε απολύτως τίποτα. Η άλλη κορυφή έχει πληρώσει βαρύ τίμημα με τους αναμεταδότες εδώ και πολλές δεκαετίες.

ΒΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ 
Τώρα μάλιστα διερωτώμαι με τον Γιάννη εάν υπάρχει τουλάχιστον το τριγωνομετρικό κολονάκι. 45 λεπτά μέσα από βράχια και πουρνάρια για να βρεις μπροστά σου ένα χωματόδρομο. Φορτηγά και μπουλντόζες ξεσχίζουν την σάρκα του βουνού για να τοποθετηθούν και εδώ ανεμογεννήτριες.

SV/PL-062 ΔΙΔΥΜΑ 1121m. 
Προς το παρόν προσπαθώ να συγκρατήσω την οργή μου και να κάνω το sota όσο καλύτερα μπορώ. Πρώτα από όλους συνομίλησα με τον Χρήστο SV2OXS από την Κατερίνη στους 7 mhz έκανα μερικές κλήσεις δεν ακούστηκε άλλος και άλλαξα συχνότητα. Στους 14 ΜΗz έγιναν 18 qso. Τα μαζέψαμε και κατεβήκαμε γρήγορα εκεί που είχαμε αφήσει το αμάξι. Συνεχίσαμε προς τους αναμεταδότες. 
ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ ΔΙΔΥΜΑ
Εκεί στην κορυφή του βουνού υπάρχει το αναρριχητικό πεδίο Διδύμων. Είχαμε φέρει τα αναρριχητικά υλικά μαζί μας. Το μεσημέρι βρίσκει το Πεδίο μέσα στην σκιά χωρίς ήλιο. Κάναμε με τον Γιάννη μερικές διαδρομές sport climbing. 

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ

H ώρα πέρασε ευχάριστα και θυμηθήκαμε τα πρώτα βήματα στο πεδίο αυτό. Το γέλιο και το κέφι στην αποκορύφωση του.
Mountain Goat ? 
Τελειώνοντας με την αναρρίχηση, φύγαμε  με τελικό προορισμό την Αρχαία Επίδαυρο.

Κατεβαίνοντας από τα Δίδυμα συζητάμε για την κατάληξη του βουνού από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, Λατομία, Ανεμογεννήτριες κ.α. Κάποιοι αυτό το λένε Αειφόρο Ανάπτυξη. Πως όμως είναι αυτό συμβατό με την βόσκηση των αιγοπροβάτων μιας και λιγοστεύουν το χώρο τους διώχνοντας τα από εκεί. Για την άγρια Πανίδα στην περιοχή ούτε λόγος και το καταφύγιο άγριας ζωής και ότι αυτό συνεπάγεται.  Ότι διαφύλαξαν τόσα χρόνια τώρα θα χαθούν όλα.

Μάλλον δεν τους νοιάζει. Ξεπουλάνε την πατρίδα μας, και τα μικροσυμφέροντα κλείνουν τα μάτια μας δίνοντας τους δύναμη για την ολική διάλυση της Ελληνικής Υπαίθρου. Στην περιοχή έχει πολύ δυνατό άνεμο και δυστυχώς δεν έχει μείνει κορυφή και ύψωμα χωρίς Ανεμογεννήτριες. Η απόλυτη αηδία!

Συνεχίσαμε την διαδρομή μας προς την Αρχαία Επίδαυρο μέχρι το Camping που θα μέναμε. ΤΟ Camping σχεδόν άδειο λόγω εποχής, οι μοναδικοί Έλληνες εμείς και όλοι οι άλλοι ξένοι. Χωρίς και πολύ σκέψη διαλέξαμε ένα χώρο και στήσαμε το αντίσκηνο μας και κατευθείαν στην θάλασσα με τα πεντακάθαρα νερά.
Το βράδυ βόλτα στην περιοχή και βέβαια ένα πλούσιο γεύμα να αναπληρώσουμε τις δυνάμεις μας.
ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Η κορυφή Μυρωνια SV/PL-065 
Το επόμενο πρωινό μπανάκι και φύγαμε για πεζοπορία στο βουνό που είναι ακριβώς από πάνω από τα αρχαία Επίδαυρο, τα Μυρώνια με ύψομετρο 755m. Κάναμε μια ώρα μέχρι την κορυφή με ζέστη αλλά συνάμα και αεράκι. Στήσαμε την κεραία και άρχισα τις επαφές στους 14 μηζ. Αμέσως μετά στους 7 μεγακύκλους συνομιλία με τον Χρήστο SV2OXS/P και τον Στίβεν SV2/K7ATN/P από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Γιώργο SV2QLO/P από την Κατερινη. Στα VHF ακούστηκε δυνατά καθαρά ο Κωνσταντίνος SV1JRM αμέσως μετά επιστρέψαμε και συνεχίσαμε το μπάνιο μας.

SV3GLI/P ON SV/PL-065 ΜΥΡΩΝΙΑ 755μ.
Την τελευταία μέρα αποχαιρετίσαμε τη θάλασσα και το Καλοκαίρι. Πήραμε τον δρόμο της επιστροφής, μπροστά μας βρίσκεται το Βουνό Αραχναίο 1197m.

ΑΡΑΧΝΑΙΟ SV/PL-057 1197m.
Μα φυσικά κάναμε μια μικρή παράκαμψη για SOTA. Μιλήσαμε στους 7 MHz με τον Χρήστο SV2OXS από την Κατερίνη και τον Νίκο από την Αλεξανδρούπολη. Στους 14 MHz 20 ραδιοερασιτέχνες συνομίλησαν μαζί μου.
Επιστρέψαμε στην Τρίπολη ανανεωμένοι και μαυρισμένοι αποχαιρετώντας την θάλασσα για φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.