Powered By BloggerTips.gr

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

ΠΑΡΝΩΝΑΣ 75η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ & SOTA 19/07/2015

ΠΑΡΝΩΝΑΣ 75η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2015
Κάθε χρόνο τον μήνα Ιούλιο στην εορτή του Αϊ-λια πηγαίναμε στον Ταΰγετο. Φέτος συνέπεσε η 75η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση να γίνεται στον Πάρνωνα. Μιας και ήταν κοντά δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από αυτήν.

Το πρωί της Κυριακής πριν βγει ο ήλιος ξεκινήσαμε καθ΄οδόν για Πάρνωνα. Μια στάση στον Άγιο Πέτρο για καφέ, να ανοίξουν τα μάτια μας και γραμμή για τον στόχο μας.

Στον Πάρνωνα αφήσαμε το αμάξι στην άκρη του δρόμου στην αρχή του μονοπατιού που έρχεται από το καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης απο την θέση Αρνόμουσγα. Ετοιμαστήκαμε αμέσως και μπήκαμε στο μονοπάτι. Στο μονοπάτι η κυκλοφορία είναι αυξημένη από την κατεύθυνση του καταφυγίου έρχονται ορειβάτες που είχαν διανυκτερεύσει εκεί. Μπροστά μας προηγούνται κάποιοι άλλοι ορειβάτες. Προσπερνάμε και μας προσπερνούν ταυτόχρονα, όλοι κινούμασταν προς το Οροπέδιο. Ανταλλάσσαμε χαιρετούρες και καλημέρες. Γενικά υπήρχε αισιοδοξία παρά τον πολύ δυνατό άνεμο που φυσούσε. Φτάσαμε στο οροπέδιο εύκολα και μαζί πολλούς άλλους ορειβάτες ξεκινήσαμε για την Μεγάλη Τούρλα 1935m SV/PL-167. Ο άνεμος ήταν πολύ ισχυρός και επικίνδυνος για πυρκαϊές. Πριν φτάσουμε στην κορυφή ενημερωθήκαμε από την συχνότητα των διοργανωτών ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν σε μια πλευρά του οροπεδίου λόγω ότι στην κορυφή δεν μπορεί να ακουστεί τίποτε και είναι δύσκολο να σταθεί κάποιος εκεί.

SOTA GREECE
SV/PL-167 ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΡΛΑ 1935m ΠΑΡΝΩΝΑΣ. SV3GLI/P
Στην κορυφή βρήκαμε γνωστούς μας ορειβάτες από τον ΕΟΣ Σπάρτης. Αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Είναι ωραία να βρίσκεσαι με ανθρώπους των Βουνών και της φύσης. Ο περιορισμένος χρόνος που είχαμε δεν μας άφηνε περιθώρια για πολλά. Στήσαμε κατευθείαν το μικρο ψαροκάλαμο των 5 μέτρων, από τον αέρα μετά βίας έφτανε τα 2,5 μέτρα. Το ελαφρύ δίπολο μας βοηθούσε για την κατάσταση αυτή. Ο άνεμος λυσσά στην κυριολεξία. Γρήγορες και λίγες επαφές στους 14 Mηz. Το ψαροκάλαμο ξεπέρασε την ελαστικότητα και κινήθηκε στο όριό θραύσης. Έκανα επαφές βιαστικά για να προλάβουμε και την συνάντηση.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΡΛΑ ή ΚΡΟΝΙΟΝ
10:30 έλεγαν από τον ασύρματο όπως ακριβώς ήταν στο πρόγραμμα. Με μια γρήγορη κατάβαση φτάσαμε στο σημείο που είχε οριστεί.

ΠΑΡΝΩΝΑΣ 75η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2015

Ακούσαμε τους χαιρετισμούς από την ΕΟΟΑ και τον διοργανωτή σύλλογο τον ΕΟΣ Σπάρτης που τα πήγε πολύ καλά ... Μπράβο τους ! Ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί και από τους υπόλοιπους συλλόγους, στο τέλος τραγουδήσαμε τον εθνικό μας ύμνο ατενίζοντας την γαλανόλευκη να κυματίζει που είχε βάλει ο ΕΟΣ Σπάρτης στο ύψωμα. Ανανεώνοντας το ραντεβού για τον επόμενο χρόνο στον τόπο που θα ορίσει η ΕΟΟΑ. Όλοι μαζί ένα ανθρώπινο ποτάμι πήραμε το δρόμο της επιστροφής προς τον χώρο της κατασκήνωσης.


ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΠΑΡΝΩΝΑ
ΠΑΡΝΩΝΑΣ ΜΙΚΡΗ & ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΡΛΑ 1935μ.
Εμείς φτάσαμε μέχρι το σημείο που είχαμε αφήσει το αυτοκίνητο. Η περιπέτεια συνεχίζεται μέχρι την επόμενη κορυφή στην SV/PL-069 Γαϊτανόρραχη 1802m. Περίπου 15 λεπτά δρόμου με το αυτοκίνητο. Η ανάβαση ξεκίνησε μέσα στο μεσημέρι με δυνατό άνεμο. Φτάσαμε σε 30 λεπτά στην κορυφή.

SV3GLI/P ON SV/PL-069 ΓΑΪΤΑΝΟΡΡΑΧΗ 1802 m.
Στήσαμε την κεραία και χωρίς καθυστερήσεις βγήκα στα βραχέα. Στο τέλος όπως συνηθίζω φώναξα και στα VHF στα 2 μέτρα. Πάλι δεν ακούστηκε κάνεις.

ΚΟΡΥΦΗ ΓΑΪΤΑΝΟΡΡΑΧΗ 1802m. 
Φύγαμε από την κορυφή κουρασμένοι, ταλαιπωρημένοι και γεμάτοι σκόνη από τον πολύ δυνατό άνεμο. Όλα πήγαν τέλεια. Πάντα ψηλά !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.