Powered By BloggerTips.gr

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015

Καλοκαιρινή Εξόρμηση στο Μαίναλο. Κυριακή 12/07/2015


ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ 1981m. SV/PL-021
 Μια καλοκαιρινή επίσκεψη στις κορυφές του Μαινάλου για SOTA. Πρωί - πρωί ξεκινήσαμε από τον Αϊ-λια στον Άνω Καρδαρά, ανεβαίνοντας το μονοπάτι για Ομορφόσταλο 1794m. SV/PL-125. Το μονοπάτι διασχίζει πυκνό ελατοδάσος. Την προηγούμενη μέρα ευτυχώς έβρεχε και αυτό μας βοηθούσε στην πεζοπορία, λόγω της χαμηλότερης θερμοκρασίας που επικρατούσε τις πρωινές ώρες από την δροσιά της νύχτας. Φτάσαμε άνετα μέχρι την διασταύρωση στις λάκες. Από εδώ και μετά ήμασταν χωρίς σκιά, στον ήλιο που είχε ανεβεί αρκετά και μας τσουρούφλιζε στην κυριολεξία. Ακολουθήσαμε την σήμανση προς τον Ομορφόσταλο παίρνοντας ύψος στην ράχη, διασχίζοντας το ψηλό χορτάρι και τα αγκάθια. Οι μέλισσες παίρνουν το νέκταρ από αυτά ενώ εμείς σε λίγη ώρα φτάσαμε στην κορυφή.

Το Ανθισμένο Μαίναλο
Στήσαμε την κεραία για τους 14 MHz για SOTA. Ήταν σχετικά πρωί στο εξωτερικό αλλά υπήρχε ανταπόκριση, έγιναν επαφές με ευρωπαϊκές χώρες. Τελειώνοντας έριξα και μια φωνή στα VHF.

SV3GLI/P ON SV/PL-125 ΟΜΟΡΦΟΣΤΑΛΟΣ 1794μ.
  Ακούστηκαν ο Σταύρος SV0FM από την Κεφαλλονιά και Σπύρος SV8NAJ από την Ζάκυνθο. Τα μαζέψαμε και γραμμή για κάτω από τα ίδια. 

Γιάννης 
Φτάσαμε στο Εκκλησάκι όπου είχαμε αφήσει το αυτοκίνητο. Η βρύση στον προαύλιο χώρο σωτήρια. Πλυθήκαμε και δροσίσαμε τα πόδια μας που ανακουφίστηκαν αρκετά. Φάγαμε ένα σνακ και με το αυτοκίνητο ξεκινήσαμε προς το Χιονοδρομικό Κέντρο της Οστρακίνας. 

Απαράδεκτη και χωρίς όρια Μελισσοκομία στους δρόμους του Μαινάλου!
( Ανηφορίζοντας στο δρόμο μετά το χωριό Άνω Καρδαράς σε μεγάλα τμήματα του δρόμου δεξιά και αριστερά σε κάθε λωρίδα γης υπάρχουν τοποθετημένες κυψέλες με μελίσσια. Παρά τις απαγορεύσεις και τις σχετικές διατάξεις για τις τηρούμενες αποστάσεις από τον δρόμο. Σε τέτοιο βαθμό που καθίσταται επικίνδυνη η προσπέλαση με ανοιχτά παράθυρα. Πόσο δε χειρότερα με μοτοσυκλέτα ή με ποδήλατο. Για πεζοπορία δεν γίνεται λόγος μέχρι και στα μονοπάτια υπάρχουν κυψέλες με ότι κίνδυνο συνεπάγεται για οποίον σταθεί άτυχος ,ειδικά εάν είναι αλλεργικός θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή του. 

Κυψέλες πάνω στα μονοπάτια !!!
Ο καθένας έχει δικαίωμα να επισκεφτεί την φύση χωρίς να εμποδίζεται από καμιά επαγγελματική ομάδα ασκώντας κάθε φυσική δραστηριότητα χωρίς να κινδυνεύει. Τα πολυδιαφημιζόμενα μονοπάτια του Μαινάλου ακυρώνονται από μόνα τους, από την αυθαίρετη ανθρώπινη δραστηριότητα.

Κυψέλες συνέχεια, διακρίνεται η πινακίδα του μονοπατιού !!!
Η μελισσοκομία, η πεζοπορία, το κυνήγι, η υλοτομία, η βόσκηση και γενικά οι δραστηριότητες της υπαίθρου θα πρέπει να θεσμοθετηθούν και να επιβλέπονται από έναν φορέα διαχείρισης, έτσι ώστε ο καθένας να λειτουργεί χωρίς να βλάπτει τον άλλον). Κλείνοντας την παρένθεση αυτή θέλω να τονίσω : 

Σεβαστείτε τους άλλους, δεν είστε μόνοι σας στο Μαίναλο!

Φτάσαμε στο Οροπέδιο και παρκάραμε στον Πάρκινγκ του χιονοδρομικού κάτω από το Καταφύγιο του ΕΟΣ Τρίπολης. 

Καταφύγιο ΕΟΣ Τρίπολης Οστρακίνα 
Φορτωθήκαμε τα σακίδια μας, η ώρα πλησίαζε 13:00, ανηφορίσαμε από την κλασική πολυπερπατημένη διαδρομή. Σε μια ώρα ήμασταν στην κορυφή της Οστρακίνας 1981m. SV/PL-021. Στήσαμε πάλι κεραία για τα βραχέα κάνοντας επαφές στους 14 MHz. Στο τέλος έκανα κλήσεις στα VHF, δεν ακούστηκε κάνεις. 


SV3GLI/P ON SV/PL-021 ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ 1981μ.
Γιάννης - Κατέβασμα από το μονοπάτι στην Οστρακίνα
Λίγο κολατσιό ξεκούραση και κατάβαση από τα ίδια. Λέμε μιας και περνάμε δίπλα από το καταφύγιο να ξεκουραστούμε στο μπαλκόνι του κλειστού καταφυγίου. Φτάνοντας εκεί το θέαμα ήταν αποκρουστικό κάτω από το χαγιάτι, στον ίσκιο αυτού, πλήθος κοπριάς από κοπάδια που βόσκουν στην γύρω περιοχή. Θυμίζει στάνη δεν μπορεί κάποιος να ξεκουραστεί εκεί, μέχρι να το καθαρίσουν. 
Μυρίζει Κοπριά !!!

Έτσι ξεκουραστήκαμε στο αυτοκίνητο μέχρι τις 17:00 για να δροσίσει λιγάκι. Φορτωθήκαμε για τρίτη φορά τα σακίδια και ξεκινήσαμε για την κορυφή του Ξερακιά 1711m. SV/PL-023. Φτάσαμε σχετικά εύκολα.
SV3GLI/P SV/PL-023 ΞΕΡΑΚΙΑΣ 1711μ.
H όποια κούραση εξουδετερώνεται από το περπάτημα στην φύση. Στήσαμε την κεραία για τους 14 MHz, και βγήκαμε στα βραχέα για κλήσεις SOTA. Αρκετά για σήμερα χορτάσαμε το βουνό, παρά τα κάποια αρνητικά στοιχεία , επιστρέψαμε στην πόλη μας μετά από 12 ώρες πεζοπορίας στο Μαίναλο. 

ΜΑΙΝΑΛΟ
Το Καταφύγιο από το μονοπάτι του Ξερακιά.
Ευχαριστημένοι για την πετυχημένη εξόρμηση και έτοιμοι για την επόμενη περιπέτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.