Powered By BloggerTips.gr

Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

SOTA Εξορμήσεις Μαρτίου 2015

SV/PL-093 ΠΑΡΑΒΟΥΝΑΚΙ 1161m.
Τέσσερις εξορμήσεις έγιναν μέσα στον μήνα Μάρτιο για το πρόγραμμα SOTA. Ο καιρός δεν ήταν ο κατάλληλος για πεζοπορίες λόγω των συνεχόμενων βροχοπτώσεων στην Αρκαδία.
Ξεκινήσαμε με την εξόρμηση στο SV/PL-093 Παραβουνάκι 1161m. στις 5 Μαρτίου. Ο άνεμος ήταν δυνατός και από τα δυτικά έδειχνε ότι ο καιρός θα χαλούσε κατά την διάρκεια της ημέρας. Στα βραχέα έγιναν επαφές με ευρωπαϊκές χώρες ενώ οι Έλληνες Ραδιοερασιτέχνες που ανταποκρίθηκαν ήταν:
SV3GLI/P ON SV/PL-093
ΓΙΑΝΝΗΣ 
O Ντίνος SV3IEG στους 14 και 145 MHz, Ο Δημήτρης SV1IZB στα VHF, Ο Δημήτρης SV1CDM στους 7 και 145 MHz, ο Χρήστος SV2OXS από την Κατερίνη στους 7MHz και τέλος ο Μιχάλης SV1QED στα VHF 145 MHz από την Αττική.

ΟΜΙΧΛΗ + ΨΙΛΟΒΡΟΧΟ = SOTA
Την ίδια μέρα το απόγευμα πήγαμε στην SV/PL-129 Τσεμπερού1252m. Ο καιρός ήταν έτοιμος για βροχή και το σύννεφο είχε κλείσει την κορυφή. Με μεγάλο κίνδυνο καταιγίδας και κεραυνών, επεχείρησα επαφές, η κεραία συναρμολογήθηκε και συνδέθηκε στο έδαφος.

ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΤΟ SOTA; ΑΣΕ ΤΟ SHACK ΚΑΙ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ !
Με γρήγορες κινήσεις το ψαροκάλαμο σηκώθηκε και κατευθείαν έγιναν κλήσεις στους 14 MHz. Σε 15 λεπτά έγιναν 24 επαφές. Όλα έσταζαν από το ψιλόβροχο. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά χωρίς περιπέτειες.

ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΛΙΔΟΝΙ SV/PL-133
Στα μέσα του μήνα πήγαμε στην Ορεινή Αργολίδα ξεκινήσαμε από το SV/PL-133 Μελιδόνι 1356m. που ήταν χιονισμένο. Σε 1:15 λεπτά ήμασταν στην κορυφή, πραγματοποιήθηκαν 26 επαφές για το πρόγραμμα SOTA στα βραχέα στους 14 MHz.

SV3GLI/P ON SV/PL-133
ΜΕΛΙΔΟΝΙ 
Αποχωρίσαμε από την κορυφή και επιστρέψαμε από το ίδιο μονοπάτι. Λίγο πιο μακριά μετά το χωριό Κεφαλόβρυσο είχα εντοπίσει μια νέα κορυφή που δεν είχε ενεργοποιηθεί στο SOTA.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ SV/PL-132
Δύσκολη, δύσβατη και απότομη! Με τον αδερφό μου τον Γιάννη μελετήσαμε καλά την περιοχή και τελικά καταλήξαμε να πάμε από το διάσελο απέναντι από ένα εκκλησάκι.

ΔΥΣΒΑΤΗ & ΑΠΟΤΟΜΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ 1266m.
Το να ανέβεις μια κορυφή χωρίς ορατότητα λόγω των πολλών πουρναριών απαιτεί καλή ψυχολογία, εμπειρία και βέβαια φυσική κατάσταση. Όταν ανεβαίνεις δεν βλέπεις εύκολα προς τα πάνω, ενώ όταν κατεβαίνεις είναι πιο εύκολο. Τελικά στην αρχή ήταν πιο δύσβατο από ότι περιμέναμε, οι γρατσουνιές είναι σίγουρες στα πόδια και στα χέρια! Στα μισά της διαδρομής η βλάστηση έγινε πιο χαμηλή και κάποιες λίγες γιδόστρατες μας βοήθησαν στην ανάβαση. Η κορυφή SV/PL-132 Μαυροβούνι 1266m. ήταν πολύ μεγάλη και περπατήσαμε αρκετά διασχίζοντας δάσος από έλατα μέχρι να βρούμε το τριγωνομετρικό κολωνάκι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ
Στήσαμε την κεραία και μίλησα στους 14 MHz. Στο τέλος έκανα και κάποιες κλήσεις στα VHF στα 2 μέτρα. Ήταν μεσημέρι και δεν περίμενα να ακούσω κάποιον συνάδελφο Ραδιοερασιτέχνη.

SV3GLI/P ON SV/PL-132 ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ 1266m.
Ξαφνιάστηκα όταν άκουσα τον φίλο μου τον Alby SV1HX να έρχεται πολύ δυνατά από την Αθήνα. Ίσως από τους πιο δυνατούς σταθμούς στα VHF στα 2 μέτρα με FM διαμόρφωση. Επίσης δυνατά ακούστηκε από την Αργολίδα Ο SV3ISZ ο Βασίλης παρότι ότι δεν υπήρχε οπτική επαφή.

HF 14 MHZ INVERTED V DIPOLE ANTENNA
Το κατέβασμα ήταν πιο εύκολο. Συνολικά κάναμε 3 ώρες. Το Μαυροβούνι είναι από τις κορυφές που δεν θες να κάνεις δεύτερη επίσκεψη.
Γενικά ο Μάρτιος ήταν ένα βροχερός μήνας που δεν μας άφησε να αναπτύξουμε πλήρως το αγαπημένο μας χόμπι. Πάλι καλά που καταφέραμε και αυτά. Πληροφορίες για τις κορυφές μπορείτε να βρείτε σε παλιότερες αναρτήσεις στην θέση ετικέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.