Powered By BloggerTips.gr

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

ΚΟΥΦΟΛΙΟΥ 1170m. SV/PL-127 SOTA Σάββατο 21/02/2015

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ GPS
Οι χαμηλές κορυφές του Μαινάλου είναι και η λιγότερο επισκέψιμες από ορειβάτες. Το αντίθετο συμβαίνει με τους κυνηγούς και κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται σε αυτά τα μέρη.
Η κορυφή Κουφολιου βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά, Περθώρι και Κάψια. Από τα αρχαία χρόνια η κτηνοτροφία σε αυτές τις κορυφές ακμάζει. Το χαμηλό υψόμετρο είναι ιδανικό για βοσκοτόπια αφού δεν καλύπτεται εύκολα με χιόνια. Στην περιοχή συναντάς πολλές στάνες ιδίως το καλοκαίρι.
Επισκεφτήκαμε την κορυφή μέσα στον χειμώνα. Η καλύτερη εποχή, ώστε να μην εμπλακούμε με τα πολλά τσοπανόσκυλα της περιοχής. Μέτα το χωριό Περθώρι συνεχίσαμε στο δρόμο για την Επάνω Χρέπα. Ακριβώς στην βάση της συνεχίσαμε ευθεία για το εκκλησάκι του Αγ. Γιώργη.
ΑΙΩΝΟΒΙΟΣ ΔΡΥΣ - ΠΕΡΘΩΡΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΑΙΩΝΟΒΙΟΣ ΔΡΥΣ - ΠΕΡΘΩΡΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΦΥΣΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ  ΔΡΥΣ ΠΕΡΘΩΡΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΦΥΣΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ - ΔΡΥΣ ΠΕΡΘΩΡΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Δίπλα από αυτό υπάρχει ένα φυσικό μνημείο της φύσης. Ένας πολύ μεγάλος και αιωνόβιος δρυς.
Ο δρυς είναι επίσημα καταγεγραμμένος στα μνημεία της φύσης.

(Διατηρητέα μνημεία της φύσης ονομάζονται στην Ελλάδα προστατευόμενες φυσικές περιοχές σύμφωνα με το Νομοθετικό Διάταγμα 996 του 1971. Είναι περιοχές δημόσιες ή ιδιωτικές που έχουν φυσικά χαρακτηριστικά μεγάλης οικολογικής αξίας. Μπορεί να είναι ακόμα και μεμονωμένα δέντρα, τμήματα δάσους, περιοχές με σπάνια είδη φυτών που παρουσιάζουν μεγάλη βοτανική, αισθητική ή ιστορική αξία. Για την προστασία των Διατηρητέων μνημείων της φύσης ισχύουν οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν για τους πυρήνες των Εθνικών δρυμών.) Πηγή : http://el.wikipedia.org

Μια πολύ όμορφη περιοχή που πότε δεν αξιοποιήθηκε όπως της αρμόζει.. Εάν αυτός ο αιωνόβιος δρυς βρισκόταν σε χώρα του εξωτερικού θα είχαν δημιουργήσει γύρω του ένα υπέροχο περιβάλλον. Αντιθέτως εδώ, δίπλα του ακριβώς τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει μια υπαίθρια στάνη. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Στο σημείο αυτό τελειώνει και χωματόδρομος. Ακολουθήσαμε τις γιδόστρατες ανάμεσα σε πουρνάρια και εγκαταλελειμμένους αγρούς. Σε 1 ώρα φτάσαμε στην κορυφή επιλέγοντας τα ξέφωτα.

ΚΟΥΦΟΛΙΟΥ 1170m. SV/PL-127
ΚΟΥΦΟΛΙΟΥ 1170m. SV/PL-127 
Στήσαμε την κεραία για τους 14 MΗz. Ξεκίνησα τις επαφές με ραδιοερασιτέχνες από ευρωπαϊκές χώρες. Ένα μεγάλο Pile Up με δυσκόλεψε να πετύχω πιο μακρινές επαφές.
SV3GLI/P ON SV/PL-127 ΚΟΥΦΟΛΙΟΥ 1170m.
SV3GLI/P ON SV/PL-127 ΚΟΥΦΟΛΙΟΥ 1170m.
Η διάδοση στην αρχή ήταν πολύ καλή, ξαφνικά κόπηκε απότομα. Συνέχισα για λίγο ακόμη και ύστερα τους ευχαρίστησα Μια νέα κορυφή είχε ενεργοποιηθεί για πρώτη φορά στο πρόγραμμα SOTA. Με την Κουφολιου SV/PL-127 ολοκληρώσαμε με τον Γιάννη όλες τις κορυφές του Μαινάλου, αυτές που είναι στο πρόγραμμα SOTA αλλά και εκείνες που δεν πληρούν τα κριτήρια για την ένταξη τους σε αυτό.

ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ - ΓΙΑΝΝΗΣ
Τελειώνοντας απολαύσαμε την θέα από τον κάμπο της Μαντινείας, απέναντι μας βρίσκονται τα μεγάλα βουνά του Αρτεμισίου, Κτενιά, Λυρκειου και Ολίγυρτου. Δίπλα μας και πιο κοντά δεσπόζουν οι επιβλητικές κορυφές του Μαινάλου, με πρώτη την Επάνω Χρέπα στην συνέχεια την Κουλουνδρού και τον Αϊντίνη. Λίγο πιο δεξιά ο Ομορφόσταλος και η Οστρακίνα.

Το Μαίναλο από αυτή την πλευρά είναι μοναδικό μιας και δεν έχει δεχτεί προς το παρόν ανθρώπινες παρεμβάσεις.
Ο ΚΑΜΠΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ
ΜΑΙΝΑΛΟ - ΕΠΑΝΩ ΧΡΕΠΑ
Η κατάβαση ήταν εύκολη και διήρκεσε μια ώρα. Λίγες φωτογραφίες στον Αγ. Γιώργη του Περθωρίου και αναχωρήσαμε για την Τρίπολη.
ΑΓ. ΓΙΩΡΓΗΣ ΠΕΡΘΩΡΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΑΓ. ΓΙΩΡΓΗΣ ΠΕΡΘΩΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Έχοντας ενεργοποίηση μια νέα κορυφή για το SOTA και κάνοντας μια καλή προπόνηση χωρίς να σπαταλήσουμε όλη την ήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.