Powered By BloggerTips.gr

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Ανάβαση στην Μαύρη Κορυφή 1818m. SV/PL-158 και στην Βουρβούλα 1868m.SV/PL-124. ΚΥΡΙΑΚΗ 15/02/2015
                                         Δείτε το VIDEO από την εξόρμηση στο Μαίναλο.

Πρώτη Κυριακή των αποκριών, μ έναν υπέροχο καιρό ιδανικό για Σκι και Ορειβασία. Φτάνοντας στον Άνω Καρδαρά συνεχίσαμε εύκολα προς το χιονοδρομικό. Ο δρόμος ήταν καθαρισμένος από τα χιόνια. Εντυπωσιακά όμορφο το τοπίο με το χιόνι να έχει παγώσει στα έλατα και με την μεσημεριανή άνοδο της θερμοκρασίας να δημιουργεί παγοσταλακτίτες σε αυτά.

Παγοσταλακτίτες
Φτάσαμε στο Πάρκινγκ μαζί με τους πρώτους Σκιέρ ενώ τα πρώτα λεωφορεία κάνουν την εμφάνιση τους.
Η Μαύρη Κορυφή βρίσκεται μπροστά μας, ετοιμαστήκαμε και ξεκινήσαμε την ανάβαση χωρίς να καθυστερήσουμε. Η μουσική από το Σαλέ μας δίνει ρυθμό, το χιόνι έχει μια κρούστα πάγου και από κάτω πούδρα. 

Μαύρη Κορυφή 1818m. SV/PL-158
Η ανάβαση γίνεται από την ράχη ευθεία προς τα επάνω, το χιόνι σε μερικά σημεία είναι πολύ βαθύ, βέβαια υπάρχουν και σημεία που είναι ξέχιονα. Αλλάζοντας διαδοχικά θέσεις με τον Γιάννη ανοίγαμε βήματα πλησιάζοντας προς την Κορυφή. Σκοπός της ανάβασης ήταν το SOTA – Summits On The Air. Η ανάβαση μας διήρκησε 1:10min.

SV3GLI/P ON SV/PL-158
Ξεκίνησα την δραστηριότητα SOTA από τα VHF στα 2 Μέτρα. Πρώτος ανταποκρίθηκε στις κλήσεις που έκανα ο Δημήτρης SV3JZS από τον Πύργο Ηλείας, ως συνήθως Full Display. Αλλάζω συχνότητα και γίνεται QSO με τον Νίκο SV1EIG, στην συνέχεια από τον παγωμένο Πάρνωνα γίνεται επαφή με τον 2Μδη, SV1BJY/M. Βρίσκεται εκεί κάνοντας δοκιμές για το νέο εγχείρημα, τον ΑΙΟΛΟ 2. Σειρά είχε ο Κώστας SV1FJV από την Αθήνα και τέλος το κερασάκι στην τούρτα, γίνεται επαφή με τον Ριζά SV2OXA/P. Βρίσκεται στον Κίσσαβο στην Κορυφή Προφήτης Ηλίας SV/TL-018. Απόσταση σε ευθεία γραμμή 240 χιλιόμετρα. Όλοι οι σταθμοί ακούστηκαν δυνατά καθαρά. Ο ασύρματος που χρησιμοποιήθηκε ήταν το TYT TH-F5 με κεραία NR-770R.

Επόμενη Κορυφή για SOTA η Βουρβούλα SV/PL-124
Αφήνω τα βραχέα για την επόμενη κορυφή, προτιμώντας να έχω την μπαταρία μολύβδου καλά φορτισμένη. Πήραμε τα σακίδια και επιστρέψαμε από τα ιδία βήματα, κατεβαίνοντας γρήγορα. 

Φτάσαμε στον δρόμο και κατευθυνθήκαμε προς Βυτίνα, στην Λάκκα Κομίνη στο Πολωνέζικο Λιφτ αφήσαμε τον δρόμο πέφτοντας στο βαθύ χιόνι. Η ανάβαση προς την Βουρβούλα απαιτεί αρκετές δυνάμεις, το πολύ χιόνι δυσκολεύει την πορεία μας. Σε μερικά σημεία το χιόνι είναι παγωμένο και η κίνηση είναι άνετη, αλλά οπού σπάει, βρίσκεσαι κατευθείαν μέσα. Φτάσαμε στην παγωμένη ράχη ακολουθώντας πορεία προς τα δεξιά για την Κορυφή. Συνολικός χρόνος της Ανάβασης 1:20 min.

Ο Γιάννης λίγα μέτρα πριν την κορυφή Βουρβούλα 1860m.
Αμέσως ετοιμάσαμε την κεραία Iverted V για τα 20Μ & 40Μ. Ξεκίνησα τις κλήσεις στους 14.320 MHz. Η ανταπόκριση μεγάλη λόγω Κυριακής, 36 επαφές γίνονται εύκολα σε διάστημα μισής ώρας. 


SOTA κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες
Ο καιρός είχε αρχίσει να χαλάει και ο αέρας να δυναμώνει. Φάγαμε κάτι πρόχειρο, τα μαζέψαμε και αρχίσαμε την κατάβαση. Το χιόνι είχε αρχίσει να παγώνει και όλα γίνονται ευκολότερα.

Γιάννης 
Επιστρέψαμε στο Πολωνέζικο Λιφτ, ο χώρος έχει γεμίσει με πασσάλους περίφραξης. Παρατηρούμε ότι έχει αρχίσει και το κόψιμο δέντρων. Τι πάει να ξεφυτρώσει εκεί σε μια περιοχή Natura;
Μας ανησυχεί το γεγονός ότι όλα γίνονται με άκρα μυστικότητα. Το περιβάλλον διαταράσσεται για μια ακόμη φορά. Υπεύθυνοι δεν υπάρχουν ;

Το θέμα το αναδείξαμε από πέρσι, αλλά κάνεις δεν ασχολείται. Εμείς θα το παρακολουθούμε συνεχώς. Επίσης φέτος για κάποιους λόγους που δεν εξήγησε το χιονοδρομικό κέντρο σταμάτησε την λειτουργία του Πολωνέζικου Λιφτ. 

Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου - Οστρακίνα
Συνεχίσαμε την πορεία μας μέχρι το σημείο το Πάρκινγκ του Χιονοδρομικού. Αφήσαμε τον εξοπλισμό στο αυτοκίνητο και πήγαμε στο Σαλέ.
Απολαύσαμε ένα ζεστό ρόφημα, χαζεύοντας τους σκιέρ που έκαναν τις τελευταίες τους βόλτες.

Αναχωρήσαμε για την Τρίπολη, όλα τα καλά τελειώνουν.
Καλές Απόκριες, Καλό Τριήμερο σε Όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.