Powered By BloggerTips.gr

Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

Πάρνωνας SV/PL-167 Μεγάλη Τούρλα 1935m. & SV/PL-069 Γαϊτονόραχη 1802m.Κυριακή 08/06/2014


SV3IEG/P ΝΤΙΝΟΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ

Στο πρόγραμμα μας για SOTA τον μήνα Ιούνιο σειρά είχε ο Πάρνωνας, οι κορυφές Μεγάλη Τούρλα SV/PL-167 και η Γαϊτανόραχη SV/PL-069. Είχα υποσχεθεί στον φίλο μας τον Ντίνο SV3IEG να κάνουμε μαζί την ανάβαση και την ενεργοποίηση των κορυφών για SOTA.
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ GPS
Με τον Ντίνο έχουμε πεζοπορήσει και σε άλλες κορυφές, όπως Μικρή Ζήρια ,Ερύμανθο , Ντουρντουβάνα και φυσικά σε όλες είχαμε περάσει καλά. Μετά από τα σχετικά τηλεφωνήματα, πως; Που ; κλπ. δόθηκε το σημείο συνάντησης για την Κυριακή στις 7 το πρωί.
Ο Ντίνος έφτασε νωρίτερα και άρχισε τις κλήσεις στον ασύρματο, μέσα σε λίγα λεπτά ήμασταν και εμείς εκεί, στο σημείο που είχε προεπιλεγεί. Ξεκινήσαμε την διαδρομή με πρωινή κουβεντούλα διαμέσου ασύρματου ανηφορίζοντας για Καστρί και στην συνέχεια για Άγιο Πέτρο Κυνουρίας. Στάση για ένα Καφεδάκι και συνέχεια της κουβέντας στον Άγιο Πέτρο. Αναχωρήσαμε προς το καταφύγιο του Πάρνωνα στη Θέση Αρνόσμουγα.

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΑΡΝΩΝΑ
Παρκάραμε τα αμάξια στην Αρχή του μονοπατιού, λίγο πιο κάτω από το Καταφύγιο. Πριν φορτωθούμε τα σακίδια γευόμαστε τα ωραία γλυκά που μας είχε φέρει ο Ντίνος για να πάρουμε δυνάμεις. Τρίγωνα Πανοράματος παρακαλώ Special, τα λόγια περιττεύουν.
ΒΡΑΧΙΑ ΜΕ ΒΡΥΑ  ΠΑΡΝΩΝΑΣ
Την προηγούμενη μέρα είχε βρέξει, μπαίνοντας στο μονοπάτι μέσα στα ψηλά χόρτα γεμίσαμε τα παντελόνια με υγρασία μέχρι το γόνατο. Διασχίζοντας το μονοπάτι στο ρέμα με τα ψηλά έλατα διπλά μας, οι εικόνες είναι πραγματικά μοναδικές. Φτάνοντας στο χωματόδρομο είχαμε δυο επιλογές να ακολουθήσουμε τον χωματόδρομο και ύστερα το μονοπάτι στο ρέμα που μας βγάζει στο Οροπέδιο ή να πάμε από την Ρούσα Πέτρα και την Κορυφογραμμή. Ο Ντίνος δέχεται πρόθυμα να πάμε από την Ρούσα Πέτρα για μια δυναμική ανάβαση. Ξέρω ότι περπατάει καλά, παρά το βαρύ σακίδιο που κουβαλά, δεν τον φοβάμαι εξάλλου έχουμε ανέβει μαζί σε πιο μεγάλα βουνά.
ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ

Το μόνο που με προβληματίζει είναι ο Καιρός. Μάλιστα το προηγούμενο βράδυ κουβεντιάζοντας με τον φίλο μου τον Γιώργο SV2NCH στο τηλέφωνο με είχε πει συγκεκριμένα,( Προσέξτε τον καιρό, έχω δει τα μετεωρολογικά και δείχνει καταιγίδες στην Πελοπόννησο).

ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΡΛΑ ΠΑΡΝΩΝΑΣ 1935μ.
Βγαίνοντας στην ράχη είχε αρχίσει να συννεφιάζει για τα καλά και φύσαγε δυνατά. Κάναμε μια στάση για ξεκούραση, να πιούμε λίγο νερό για ενυδάτωση. Ξεκινήσαμε για την Ρούσα Πέτρα, στον Κούκο βγάλαμε τις καθιερωμένες φωτογραφίες, ενώ ο Γιάννης έδειχνε την υπόλοιπη διαδρομή στον Ντίνο. Με τα καλαμπούρια και τα ανέκδοτα ανεβήκαμε χωρίς να το καταλάβουμε στην κορυφή του Πάρνωνα μεγάλη τούρλα ή Κρόνιο. Ο χρόνος ανάβασης ήταν 2 :20 λεπτά, παρά πολύ καλά μεταφέροντας τον βαρύ εξοπλισμό του SOTA. Στην κορυφή μετά από εμάς και από το οροπέδιο ήρθε ένα ζευγάρι αυστριακών. Χαιρετηθήκαμε και συνεχίσαμε με τις διεργασίες για το πρόγραμμα SOTA.

SV3IEG/P ΝΤΙΝΟΣ ON SV/PL-167 ΠΑΡΝΩΝΑΣ 1935m.
Μαζί μας είχαμε φέρει κεραίες για πολλές συχνότητες για να κάνουμε όσες περισσότερες επαφές μπορούμε.
SV3GLI/P & SV3IEG/P ON SV/PL-167
ALINCO DX-70 TH & TYT TH-F5 & YEASU VX-5R
 
 Εγώ ετοίμασα την Fishing Pole Antenna για τους 14 MHz, ενώ ο Ντίνος μαζί με τον Γιάννη την Inverted Vee για τους 7 MHz για τους έλληνες συναδέλφους . Δεν είναι ώρα για χασομέρια γιατί ήδη γύρω μας κινούνται απειλητικές καταιγίδες ενώ ακούσαμε και τα πρώτα μπουμπουνητά.

SV3GLI/P ΣΤΑ VHF
Έγιναν επαφές στα VHF με τον Γιάννη SV3/SV1BJY, τον Ηλία SV8FMY/P από την Χίο, τον Πάνο SV1COX/P και τον Τίμη SV1QZG/P που βρίσκονται για SOTA στην Αττική στην κορυφή ΑΤ-031, τέλος με τον Σταμάτη SV1EML , όλα αυτά με το TYT-TH F5 και κεραία την NR-770 . Στην συνέχεια γίνονται και τελευταίες επαφές από τον Ντίνο στους 14 MHz. Τελειώσαμε με ελαφρύ ψιλόβροχο, τα μαζέψαμε και αναχωρήσαμε από την κορυφή. Πιο κάτω το ψιλόβροχο δυνάμωσε ,ευτυχώς λέμε πέρασε λίγο πιο μακριά η βροχή. Κατεβήκαμε από την ίδια διαδρομή φτάνοντας στο δάσος και απολαμβάνοντας το καταπράσινο τοπίο ενώ ο καιρός είχε φτιάξει προσωρινά. Φτάσαμε στα αμάξια, μια στάση για ανάκαμψη ψυχικών και σωματικών δυνάμεων και αναδιοργάνωση εξοπλισμού.

ΓΙΑΝΝΗΣ
Όλα είναι υπέροχα, μικρό κολατσιό και ύστερα πάλι στα αμάξια με προορισμό την κορυφή Γαιτανόραχη. Ακολουθήσαμε τον δρόμο για Βαμβακού και στρίψαμε στον χωματόδρομο για το χωριό Άγιος Βασίλειος, στην ράχη ακριβώς σταματήσαμε. Φορτωθήκαμε πάλι τα σακίδια, έπρεπε να βιαστούμε εάν θέλαμε να στήσουμε κεραίες για το SOTA. Παντού γύρω μας καταιγίδες, φτάσαμε στην κορυφή μετά από μισή ώρα περπατήματος.

Η ΔΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΓΑΪΤΑΝΟΡΑΧΗ ΜΕ GPS
Ο Γιάννης με τον Ντίνο έστησαν την κεραία για τους 7 MHz. Εγώ προσπαθούσα να κάνω επαφές στα VHF. Η βροχή είναι μερικά λεπτά μακριά μας, έρχεται προς το μέρος μας ενώ κεραυνοί διαχέονται στην ατμόσφαιρα τριγύρω μας. Εγκαταλείπουμε την προσπάθεια κατεβάσαμε την κεραία και φύγαμε για το παλιό κτίσμα του Στρατού που είναι 120 μέτρα πιο κάτω από την κορυφή.

ΠΑΛΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ
Μπήκαμε μέσα στο ερειπωμένο κτίριο και περιμέναμε έως ότου περάσει η πρώτη μπόρα. Αντεπίθεση προς την κορυφή, τα παίζουμε όλα για όλα μέσα στο ψιλόβροχο και στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Ο Ντίνος με το Γιάννη έστησαν για δεύτερη φορά την κεραία και καταφέρνει να μιλήσει στα 40 μέτρα με τον Γιώργο SV2NCH, Χρήστο SV2OXS, Μιχάλη SV1QED. Εν τω μεταξύ στα 2 μέτρα είχαμε μιλήσει με τον Πάνο SV1COX/m και τον Τίμη SV1QZG/m και από την Ζάκυνθο με τον Σπύρο SV8NAJ, ενώ ταυτόχρονα ακούγεται ο Βαγγέλης SV8EP από την Κεφαλονιά και ο Πέτρος SV1MRA από την Νίκαια. Τώρα η καταιγίδα επιστρέφει ενισχυμένη, τα μαζέψαμε βιαστικά και γρήγορα στο παλιό κτίριο. Ανοίγουν οι ουρανοί ,βρέχει για τα καλά, εδώ μέσα είμαστε προφυλαγμένοι. Έξω είναι μαγευτικά, η φύση απελευθερώνει χρώματα και αρώματα, ενώ ακούγονται μπουμπουνητά. Η συζήτηση ανοίγει για διάφορα θέματα περιμένοντας να κόψει η βροχή, μιας και δεν σταματά αποφασίσαμε να φύγουμε. Χανόμαστε μέσα στο σύννεφο που αγγίζει την κορυφή, κι εάν βρέχει δεν μας πειράζει, μπορώ να πω ότι το διασκεδάσαμε κιόλας.


ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΪΤΑΝΟΡΑΧΗ ΜΕ ΒΡΟΧΗ
Πιο κάτω ένα όχημα της πυροσβεστικής κοιτά για κεραυνούς, το σίγουρο είναι ότι με τόση βροχή φωτιά δεν παίρνει με τίποτα.

ΟΧΗΜΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΤΙΚΗΣ ΚΟΙΤΑ ΓΙΑ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ
Φτάσαμε στα αμάξια ψιλοβρεγμένοι όλοι μας. Ξεκινήσαμε αφού αλλάξαμε τα βρεγμένα ρούχα, ύστερα κάναμε μια περιήγηση στο καταφύγιο του Πάρνωνα. Το βρίσκουμε κλειστό είναι αργά απόγευμα Κυριακής. Βγάλαμε τις σχετικές φωτογραφίες, μια ξενάγηση στον γύρω χώρο.

Ο ΝΤΙΝΟΣ SV3IEG/P ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ SOTA
Ανταλλαγή εντυπώσεων και διαπιστώσεων για την ημέρα που πέρασε. Αναχωρήσαμε ο καθένας για την πόλη του, έχοντας περάσει καλά την Κυριακή παρά την βροχή που μας έριξε κάνοντας SOTA στο μέτρο του δυνατού και βέβαια μια καλή ορειβατική διαδρομή στον Πάρνωνα που θα την θυμόμαστε για πολλά χρόνια, γιατί όχι για πάντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.